Workshops Blended Learning

Leuk dat je je op wilt geven voor de workshopcarrousel over Blended Learning! Hieronder zie je wat je van elke workshop kunt verwachten. Geef onderaan deze pagina op welke twee workshops jouw voorkeur hebben en op welke datum we je mogen verwachten.

Workshop Nearpod

Wil je je les actiever en afwisselender maken, maar ook je bestaande powerpoints kunnen gebruiken? Dit kan heel goed en eenvoudig met Nearpod. In deze workshop laat ik je zien hoe je studenten op hun eigen devices oefeningetjes en opdrachten tussendoor laat maken, direct pdf’s met hen deelt, hen meeneemt in 3D-modellen en 360-graden-afbeeldingen, en nog veel meer. Je krijgt veel praktische en concrete voorbeelden en we gaan samen kijken naar de mogelijkheden voor jouw eigen onderwijs.

 

Workshop digitaal Hoorcollege

Wil je werk maken van “flipping the classroom” dan biedt deze workshop twee opties. In het DLL (Museumpark) kun je met de daar aanwezige hulp (menskracht en apparatuur)  prima video’s maken van je hoorcolleges of (korte) kennisclips. Dan kunnen studenten zich voorbereiden in hun eigen tijd op een zelfgekozen locatie op het werkcollege dat je gaat geven over het betreffende onderwerp. Alternatief, maak achter je eigen computer een “Sway” over het onderwerp, voeg tekst, video’s, presentatie of Excel sheets toe naar behoefte en maak een e-learning, als ondersteuning of voorbereiding van je lessen.

 

Workshop Mentimeter

Wil je je presentaties interactiever en afwisselender maken, dan kan Mentimeter een handige presentatie- en pollingtool zijn om in te zetten.
Je kunt studenten vragen en stellingen voorleggen, waar ze anoniem op kunnen reageren via hun telefoon of laptop. De resultaten zijn direct zichtbaar, waardoor je hier meteen op in kunt spelen tijdens het college.
In deze workshop ga je zelf aan de slag met Mentimeter en gaan we kijken op welke wijze je deze tool kunt inzetten binnen je eigen onderwijs.

 

Workshop Sway

“SWAY? Huh? Nooit van gehoord!”

Zoals zovelen, maar het zit gewoon in Office 365! Wil je eens wat anders dan PPT, Keynote of Prezi? Ontdek dan samen met ons de mogelijkheden en onmogelijkheden, de voordelen en de nadelen, de kansen en de problemen van SWAY tijdens de workshops.

 

Workshop digitaal toetsen

Geen papieren gedoe meer. Geen fouten met verwisselingen en miscommunicatie!

In deze workshop ga je, in iQualify.nl, digitale toetsvragen maken om deze vervolgens te gebruiken in je eigen toets.