Aegon Asset Class: Central Banks - Insights from Insiders

Aegon Asset Class: Central Banks - Insights from Insiders

Sprekers

 

Arnuad Marès, Special adviser to the ECB Executive Board

Foto Arnaud Marès aangepast.jpg

Arnaud Marès is adviseur van Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), alsmede van enkele andere leden van de directie van de ECB. Voordat hij deze functie bekleedde was de heer Marès directeur van de economische onderzoeksgroep van Morgan Stanley. De heer Marès had daarvoor posities in zowel de private als publieke sector, op nationaal en Europees niveau. Hij diende als senior econoom bij de ECB in de jaren na de invoering van de euro, en later als hoofd Beleid bij de Britse Debt Management Office. Gedurende die tijd vertegenwoordigde hij eerst de ECB, vervolgens het Verenigd Koninkrijk, in verschillende Europese en internationale beleidscommissies. 

David Zervos, PhD, Chief Market Strategist bij Jefferies LLC

Foto Zervos_David aangepast.jpg
De heer Zervos trad in 2010 bij Jefferies in dienst als Chief Market Strategist. Daarvoor was hij Adviseur Monetaire Zaken bij de Board of Governors van het Federal Reserve System in Washington. Hij begon zijn loopbaan als econoom bij de Federal Reserve Board in de vroege jaren 1990. De heer Zervos heeft zijn Bachelor diploma aan de Washington University behaald. Hij behaalde zijn Master titel in Economie aan de Universiteit van Rochester en is tevens in Economie gepromoveerd aan diezelfde universiteit.

 


Henk Eggens, European CIO bij Aegon Asset Management


Foto Henk.jpg
Henk Eggens is in januari 2011 benoemd tot European Chief Investment Officer (CIO). Henk is lid van het Management Team van Aegon Asset Management Nederland. Hij is medeverantwoordelijk voor de wereldwijde beleggingsstrategie. Henk is in 1989 bij Aegon begonnen als hoofd van het team vastrentende waarden. Hiervoor is Henk vijf jaar werkzaam geweest als senior portefeuillebeheerder bij Robeco, waar hij institutionele vastrentende portefeuilles beheerde. Henk heeft macro economie gestudeerd aan de Universiteit van Groningen, waar hij cum laude is afgestudeerd. Hij is ingeschreven als senior vermogensbeheerder bij het Dutch Securities Institute (DSI III-B), FSA (CF1) en HFSA. 

Gerard Moerman, PhD, Head of Rates and Money Markets bij Aegon Asset Management

Foto Gerard Moerman aangepast.jpg

Gerard is sinds 2005 werkzaam bij Aegon Asset Management. Hij is verantwoordelijk voor alle staatsobligatieportefeuilles, het money market fund en de beleggingen voor de General Account (op basis van de verplichtingen). Gerard heeft econometrie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en is gepromoveerd in finance aan diezelfde universiteit. Tijdens die laatste periode is Gerard werkzaam geweest als econoom bij de Europese Centrale Bank. Gerard is DSI geregistreerd (DSI III-A) en verschijnt als belegginsspecialist regelmatig bij RTL Z – Voorbeurs.


 

Gastheer: Fernand Schürmann, Commercial Director bij Aegon Asset Management
Foto Fernand aangepast.jpg
Fernand Schürmann is bij Aegon Asset Management als Commercial Director verantwoordelijk voor institutionele en wholesale relaties. Hij zal vandaag optreden als uw gastheer.