Aegon Asset Management Beleggingsseminar

Aegon Asset Management Beleggingsseminar

Keynote sprekers

Prof. Dr. Coen Teulings
University of Cambridge

Coen Teulings (1958) was van 2006 tot mei 2013 directeur van het Centraal Planbureau als opvolger van Henk Don.

Studeerde in 1985 cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1990 op het proefschrift ‘conjunctuur en kwalificatie’. Was van 1992-1995 columnist voor de Volkskrant. In de tweede helft van de jaren negentig hoofd inkomensbeleid op het ministerie van Sociale Zaken en sinds 1997 hoogleraar economie aan de UvA. Van 1998 tot 2004 directeur van Tinbergen Instituut en hoogleraar in Rotterdam.

Vervolgens algemeen directeur van SEO Economisch Onderzoek , waar hij ooit als junior onderzoeker begon, en opnieuw hoogleraar aan de UvA, tijdens zijn CPB tijd voor één dag per week.

Was adviseur bij Netspar, onderzoeksnetwerk voor vergrijzing en pensioenproblematiek en kroonlid van de SER.

Was lid van de Raad van Economische Adviseurs van de Tweede Kamer en lid van de commissie- Dijkstal (over de salarissen en rechtspositie van topambtenaren en politici). In 2004 voorzitter van twee commissies die de nieuwe examenprogramma’s economie voor Havo en VWO opstelden.

Momenteel:

Hoogleraar aan de Universiteit van Cambridge

Hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam

Voorzitter Bestuur Tinbergen Instituut

Lid RvT van de Technische Universiteit van Eindhoven

Voorzitter RvT Gemeentemuseum Den Haag

Columnist NRC

Coen Teulings is getrouwd en heeft 2 kinderen.

 

Alex Wynaendts
CEO Aegon N.V.

Alex Wynaendts is voorzitter van de Raad van Bestuur en Management Board van Aegon, de toonaangevende internationale aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer, actief in meer dan 25 landen.

Alex Wynaendts is al dertig jaar werkzaam in de internationale financiële wereld en verzekeringssector. Hij trad in 1997 in dienst bij Aegon en werd zes jaar later lid van de Raad van Bestuur. Als Chief Operating Officer gaf Alex leiding aan de expansie van Aegon in de opkomende markten in Azië en Centraal- en Oost-Europa. In 2008 werd Alex Wynaendts benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur.

Alex Wynaendts begon zijn loopbaan in 1984 bij ABN AMRO, waar hij verschillende functies op het terrein van private banking en investment banking bekleedde in Amsterdam en Londen.

 

Henk Eggens
European CIO Aegon Asset Management
Foto Henk.jpg
 
Henk Eggens is in januari 2011 benoemd tot European Chief Investment Officer (CIO) van Aegon Asset Management. Henk is lid van het Management Team van Aegon Asset Management Nederland. Hij is medeverantwoordelijk voor de wereldwijde beleggingsstrategie.
 
Henk is in 1989 bij Aegon begonnen als hoofd van het team vastrentende waarden. Hiervoor is Henk vijf jaar werkzaam geweest als senior portefeuillebeheerder bij Robeco, waar hij institutionele vastrentende portefeuilles beheerde.
 
Henk heeft macro economie gestudeerd aan de Universiteit van Groningen, waar hij cum laude is afgestudeerd. Hij is ingeschreven als senior vermogensbeheerder bij het Dutch Securities Institute (DSI III-B), FSA (CF1) en HFSA.

 

Olaf van den Heuvel
Chief Investment Strategist Aegon Asset Management

Olaf is sinds 2000 werkzaam bij Aegon Asset Management. Hij is verantwoordelijk voor de tactische en dynamische strategische asset allocatie in de mixfondsen en Strategische Asset Allocatie fondsen.

Daarnaast is het team waar Olaf leiding aan geeft verantwoordelijk voor de Aegon grondstoffen – en vastgoedfondsen, voor het ontwikkelen van strategische visies op vermogenscategorieën en het formuleren van de economische vooruitzichten.

Het Aegon Wereldwijd Mix Fonds beheerd door Olaf en zijn team, heeft in 2013 wederom een Morningstar Award gewonnen.

Olaf heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, en hij is CFA chartholder.

 

 
 

Dagvoorzitter

Peter van Zadelhoff
Peter van Zadelhoff is presentator bij RTLZ en RTL Nieuws.

Peter van Zadelhoff presenteert het financieel-economisch nieuws en geeft commentaar op ontwikkelingen op de beurs. Daarnaast is Peter een veelgevraagd dagvoorzittter op congressen en symposia. Peter studeerde Bedrijfskunde van de Financiële Sector aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij woont in Amsterdam met zijn vrouw en drie kinderen.

 

 

 

Gastheren

Fernand Schürmann
Commercial Director Aaegon Asset Management

Foto Fernand aangepast.jpg

Fernand Schürmann is bij Aegon Asset Management als Commercial Director verantwoordelijk voor institutionele en wholesale relaties. Hij zal vandaag optreden als uw gastheer.

 

Heiko Hoogendijk
Commercieel Directeur Pensioen Aegon Nederland

Heiko Hoogendijk is bij Aegon Nederland als Commercieel Directeur Pensioen verantwoordelijk voor institutionele pensioenrelaties. Hij zal vandaag optreden als uw gastheer.

 

 

deelnemersregistratie
 deelnemersregistratie