Alumnibijeenkomst Civiele Techniek 2017

Alumnibijeenkomst Civiele Techniek 2017

 

Mario Wijsman - Airovation Egineering

Airovation Engineering is een jong dynamisch bedrijf met veel kennis op de gebieden waarin wij opereren. Zo hebben wij achtergronden op zowel technisch vlak als in film, fotografie en animatie. Door deze combinatie van specialismen maken wij niet alleen gebruik van UAS multicopters voor landmetingen, inspecties, kartering en 3D opnemen van objecten, maar door onze vakmensen met veel kennis en ervaring in de filmindustrie kunnen wij ook op professionele wijze bedrijfsfilms en projectimpressies verzorgen met als extra aanvulling de met onze drone gemaakte luchtbeelden. Daarnaast doen wij ook veel luchtfotografie en bouwplaatsfotografie.

In de nabije toekomst wil Airovation Engineering de toepasbaarheid van drones op verschillende vlakken steeds verder uitbreiden. Een goed voorbeeld hiervan is het ontwikkelen van inmeettechnieken met een drone voor het bepalen en inmeten van zakbakens in samenwerking met Mourik Groot-Ammers B.V.


Corne van Iersel - NedMobiel

NedMobiel is een bedrijf dat adviseert op het gebied van beheer en onderhoud, veiligheid en exploitatie van civiele complexe infrastructuur.  NedMobiel implementeert systemen en is manager om het onderhoud en exploitatie van tunnels en complexe infrastructuur zo optimaal mogelijk in te richten en uit te voeren. Daarbij speelt innovatie een belangrijke rol bij de toepassing en ontwikkeling van deze systemen. Corné heeft oorspronkelijk een civiele achtergrond en heeft ook de opleiding civiele techniek aan Hogeschool Rotterdam afgerond. Hij zal vertellen welke rol hij heeft gekregen in projecten en waarom het belangrijk is om nieuwsgierig te zijn naar innovaties en nieuwe technieken.


Anne Kleiberg - Gebr. de Koning

Gebr. De Koning is een innovatieve “allround aanpakker” van civiele bouwprojecten op de grens van land en water. Het succes van Gebr. De Koning is gebaseerd op 7 stevige pijlers:

- ontwerp
- funderingswerken
- civiele betonwerken
- waterbouwkundige werken,
- grondkerende constructies

- materieel
- beheer

- onderhoud

Wij zijn altijd op zoek naar slimme oplossingen voor het project en investeren in innovatieve ontwikkelingen binnen onze specialismen.
Anne Kleiberg is na zijn opleiding Civiele Techniek aan Hogeschool Rotterdam gaan werken bij Gebr. De Koning. Hij zal vertellen over een tweetal innovatieve ontwikkelingen bij Gebr. De Koning die zich afspelen op de grens land en water, namelijk:

Resonantietechiek. Dit is een nieuwe inbrengtechniek voor funderingselementen die innovatieve oplossingen voor dijkversterking mogelijk maakt.

Drijvend groen.  Gebr. De Koning werkt mee aan de ontwikkeling van drijvende structuren om stedelijk havengebied te vergroenen en de waterkwaliteit te verbeteren.


Bob Heester - Antea group

Er is geen enkele grens die ons ooit kan beperken. Een van de gezegdes waarvan je van doordrongen moet zijn als je werkt in het gebied van innovatie. Maar hoe kijk je tegen deze grens aan? En misschien nog wel uitdagender, hoe verleggen we deze grens? Rekening houdend met de huidige stand van techniek, sociale impact en ethiek. Natuurlijk is er geen simpel antwoord op deze vraag, maar probeer ik in elk ontwerp en technische ontwikkeling te werken vanuit dit gezegde. Hiervoor is intensieve kennis nodig van het bouwdomein, materiaalkunde en opkomende technieken. Mijn mentaliteit in deze projecten is Doe en Durf! Doormiddel vancyclisch ontwerpen en gebruik maken van prototypes bereiken we het einddoel. Mijn specialiteit is recombinante innovatie, maar dit betekend niet dat alleen om techniek draait. Innovatie gaat ook over het sociale en menselijke aspect.

Bij Antea Group werk ik breed door alle schalen heen en ben ook regelmatig te vinden in de zusterbedrijven. Voor het scouten van nieuwe techniek werk ik samen met diverse universiteiten wereldwijd om high end techniek op de markt te krijgen. Daarnaast combineer ik bovenstaande allemaal in de innovatie lezingen en presentaties door het gehele land.


Dick van Gilst - Giverbo

Giverbo levert inmiddels meer dan 52 jaar producten voor de Weg- en Waterbouw en heeft door de jaren heen een naam opgebouwd als kwaliteitsleverancier. Giverbo beschikt over de kennis en ervaring om producten vanaf de tekentafel tot de oplevering van het werk te begeleiden.

Giverbo onderscheidt zich door een breed assortiment waarbij ook bij een afwijking van standaard met de klant naar een goede oplossing wordt gezocht en is in staat haar klanten een totaalpakket te bieden en staat qua productinnovatie niet stil waardoor nieuwe producten of varianten op bestaande producten ontstaan. Vaak gaat hier een samenspel met de klanten aan vooraf.

Op de website www.giverbo.nl vinden klanten een uitgebreide weergave van het complete leveringsprogramma bestaande uit bestratingsmaterialen, verkeersgeleidingselementen, rioleringsproducten en de grotere prefab producten zoals bruggen, keerwanden, duikers, tunnels, geluidswanden, bergingskelders en stuwen.

Dick zal verschillende noviteiten uit de Betonindustrie tonen. Na zijn afstuderen in 1992 aan de HTS in Dordrecht is hij al snel bij hun familiebedrijf gaan werken.


Erik van Dijk - Van den Herik, Sliedrecht 

In 2005 afgestudeerd aan Hogeschool Rotterdam Civiele Techniek en in 2009 aan de TU Delft. Afstudeeronderwerp ‘Verbreding A15/kruising Oude Maas. Inmiddels weet elke civieler dat dit project is gerealiseerd.  

In 2011 gestart bij Van den Herik en nadat ik een aantal jaar heb gebouwd aan het nieuwe Máximakanaal bij Den Bosch inmiddels Hoofd Project Engineers. Van den Herik is een familiebedrijf met meer dan 70 jaar ervaring in de Waterbouw. Binnen onze markt zijn wij een middelgrote speler. Wij hebben ca. 175 medewerkers en beschikken over een grote eigen vloot en ander materieel. Van den Herik: “Wij zijn waterbouwers. Werken met water is onze passie, het vormt onze inspiratie om dagelijks tot infrastructurele oplossingen te komen.”

Naast de vele diverse projecten waaraan Van den Herik heeft gewerkt wil ik bijzondere aandacht geven aan een duurzame oplossing tegen ‘piping’. Een in eigen huis ontwikkelde, innovatieve methode om het geotextiel verticaal in de (teen van de) dijk aan te brengen. Een mooie techniek die maakt dat we allemaal droge voeten kunnen blijven houden!