Ambassadeursbijeenkomst

In het jaar van Rembrandt & de Gouden eeuw bent u van harte uitgenodigd voor de 1e lustrumeditie van de jaarlijkse ambassadeursbijeenkomst als dank voor uw inzet voor Leiden congresstad. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 1 november van 15 - 19 uur in het vernieuwde Museum De Lakenhal. Burgemeester Henri Lenferink blikt met u terug op successen uit het netwerk en de nieuwe ambassadeurs worden geïnstalleerd en verwelkomd. 

Michiel Vos, Verenigde Staten-correspondent, komt toelichting geven op de historisch zo belangrijke overtocht van de Mayflower in 1620. In 2020 is het 400 jaar geleden dat dit schip naar Amerika voer, met aan boord de 'Leidse' Pilgrims. Een reis die de geschiedenis sterk beïnvloed heeft en die internationaal door 4 naties (UK, US, Wampanaog en Leiden) in 2020 wordt herdacht. 

Na de spreker krijgt u een exclusieve eerste blik op de nieuwe, veelbelovende tentoonstelling 'Jonge Rembrandt - Rising Star', die op 3 november opent voor het publiek. Ook in zijn eerste 10 jaar (1624-1634) getuigt het werk van Rembrandt Harmensz. van Rijn van uitzonderlijk talent en grote ontwikkeling. De tentoonstelling omvat ca. 40 schilderijen, 70 etsen en 10 tekeningen en komt tot stand in samenwerking met het Ashmolean Museum in Oxford, een van de belangrijkste musea in het Verenigd Koninkrijk. 

Afsluitend is er een mogelijkheid om uw mede-ambassadeurs te spreken onder het genot van een hapje en een drankje bij Marktsteeg 10.

Via deze website kunt u uw aanwezigheid aangeven en het programma van de middag bekijken.

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren