Welkom

 

Op vrijdag 5 oktober organiseert de Bascule in samenwerking met Uitgeverij SWP een middagsymposium over de behandeling van angst bij kinderen en jongeren. Aanleiding voor dit symposium is de uitgave van de vertaling van het boek van Eli Lebowitz en Haim Omer: 'De behandeling van angst bij kinderen en jongeren op basis van cognitieve gedragstherapie en geweldloos verzet'.

Eli Lebowitz, universitair docent psychologie en psychiatrie in het Yale Child Study Center is specialist op het gebied van angststoornissen bij kinderen. Lebowitz is een van de sprekers op het symposium en zal via een Skype verbinding een toelichting geven op het door hem ontwikkelde SPACE programma. Met dit programma is het mogelijk om via de ouders, kinderen en jongeren met angst- en dwangstoornissen en andere internaliserende problematiek op een andere manier te behandelen. Dit is essentieel omdat een grote groep kinderen en jongeren met deze problematiek nu niet bereikt wordt. Lebowitz heeft samen met Haim Omer dit indrukwekkende handboek voor ouders en hulpverleners geschreven. Omer is hoogleraar psychologie aan de universiteit van Tel Aviv en ontwikkelaar van de methode van ‘geweldloos verzet in gezinnen’. De auteurs geven effectieve strategieën op basis van cognitieve gedragstherapie en geweldloos verzet waarmee ouders hun kinderen kunnen helpen om over hun angst heen te komen. Dit boek vol praktische en reëel toepasbare oplossingen zal tijdens het symposium gepresenteerd worden.

Onder voorzitterschap van emeritus hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Frits Boer en met een inleiding van Ron Ottenbros en Margo van der Stelt (trainers geweldloos verzet) maak je deze middag verder kennis met het werk van diverse therapeuten die gespecialiseerd zijn in CGT en/of geweldloos verzet: Marjolein Bus (cognitief gedragstherapeut), Lisbeth Utens (bijzonder hoogleraar CGT bij kinderen en adolescenten) en Eliane Wiebenga (klinisch psycholoog/klinisch psychotherapeut bij het Lorentzhuis).

Accreditatie is aangevraagd bij FGzPt, NIP/NVO, VGCt, NVvP, NVRG, SKJ en Registerplein.

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren