Atlas Lustrumconferentie: Duik in de wereld die Atlas heet!
 

Kom op 18 mei naar de Atlas Lustrumconferentie en ontmoet oude bekenden, verbreed uw netwerk en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van de Omgevingswet, informatiehuizen, geodata en visualisaties.

 

Feest

De Atlas Leefomgeving bestaat 10 jaar en deze mijlpaal vieren we met alle atlassen in het portaal: de Atlas Leefomgeving, de Atlas Natuurlijk Kapitaal en de Nationale EnergieAtlas. Iedereen is van harte welkom om met ons mee te vieren; van geïnteresseerde inwoners tot bronhouders, en van gemeentes tot ministeries. We kijken zowel terug op de afgelopen jaren als vooruit naar alles wat nog te gebeuren staat. De atlassen zijn in gezamenlijkheid met velen tot bloei gekomen en zullen in gezamenlijkheid de toekomst in gaan. Zo lanceren de provincies Zuid-Holland en Zeeland op 18 mei provinciale data in de Atlas Leefomgeving.

 

Programma

We bieden u een gevarieerd programma over de ontwikkelingen rondom de Omgevingswet en Informatiehuizen, de bewegingen op het terrein van open data, citizen science en burgerparticipatie. En we behandelen vraagstukken zoals: Hoe gaan we om met Big Data, wat zijn de 3D-ontwikkelingen en mogelijkheden met linked data?

De dag wordt plenair geopend door dagvoorzitter Frédérik Ruys. Deze information designer en datajournalist (betrokken bij programma’s als ‘Nederland van Boven’ en ‘Onzichtbaar Nederland’) neemt ons mee in de wereld van infographics en information design.

Daarna is het tijd om verder de diepte in te duiken. Er volgt een parallelprogramma langs vijf inhoudelijke thema's waarbinnen (inter-)actieve workshops en prikkelende presentaties plaatsvinden. Deze thema’s zijn:

 1. Big Data en Open Data
  (ontwikkelingen, discussie, ethiek)
 2. Atlas, the Next Generation
  (innovatie, citizen science, doorontwikkeling van de atlassen)
 3. Samenwerken voor een gezonde leefomgeving
  (Informatiehuizen, Digitaal Stelsel Omgevingswet, samenwerkingsruimten)
 4. Alles is communicatie!
  (informatie overbrengen, van kaart naar story map, participatie en datastromen)
 5. Duik in de atlassen
  (de Atlassen van vroeger tot nu, gebruik maken van linked data en api’s)

Aanmelden

Verzeker u van deelname en registreer! Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Voor praktische vragen over deelname, annuleringen of wijzigingen: atlas@ithaca.nl 

Donderdag 18 mei, 09.00-17.00 uur, Van Nelle Fabriek, Rotterdam; niet te missen!
Volg ons op: @AtlasLO en @Atlas_NK: #atlas18mei

evenementsregistratie
 evenementsregistratie