Uitnodiging en programma

 

BSL Auteursevent 2017 - De dag van het nieuwe publiceren

Op woensdag 10 mei organiseert BSL een bijzonder evenement op een prachtige, centraal gelegen locatie. Speciaal voor u, als gewaardeerd redacteur of auteur. Graag praten we u bij over de stand van zaken bij onze uitgeverij, bieden we u de mogelijkheid om uw kennis en vaardigheden bij te spijkeren en om volop te netwerken.

Meld u hier aan!

Dit kunt u verwachten: we starten met een vraag en antwoordsessie. Hier heeft u de mogelijkheid om in dialoog te gaan met  onze uitgevers, marketeers, accountmanagers of productiecoördinatoren. Misschien wilt u weten hoe we bepalen wat we uitgeven. Of heeft u een vraag over het productieproces. 

Daarna zal publicist en taaldeskundige Wim Daniëls u op onverwachte en soms hilarische wijze door het taallandschap van de gezondheidszorg heen loodsen.

Na een korte pauze kunt u een van de drie workshops volgen. Aansluitend kunt u kennismaken met andere auteurs of bijpraten met uw uitgever op de netwerkborrel, die overgaat in een walking dinner.

 

Het programma:

15.30 uur Ontvangst 

16.00 uur Opening door Marieke Cambeen, directeur van BSL

16.05 uur Stel uw vraag aan een BSL-professional

16.30 uur Inspiratiesessie. Wim Daniëls over taalgebruik in de gezondheidszorg en het schrijfproces

17.00 uur Pauze

17.30 uur Workshopronde. U kunt kiezen uit drie workshops

18.30 uur Netwerkborrel en walking dinner

 

Het aanbod van workshops:

1 Het Nieuwe Schrijven.

Zowel opleidingen als professionals in de gezondheidszorg vragen steeds vaker om andere vormen dan een boek. Denk aan e-learning, video, digitale colleges, kennisclips, vragen, opdrachten en interactieve casuïsitiek. Van u vraagt dat om een andere manier van kijken naar de inhoud, en ook het proces verloopt anders dan het schrijven van een boek.  Onze experts bij BSL nemen u mee in de digitale wereld van het digitale uitgeven, met voorbeelden van collega-auteurs uit de BSL-stal.

 

2 Bereik je publiek via Social Media.

Een advertentie in een vakblad, een plaatsing in de nieuwsbrief en het sturen van recensieexemplaar is nog steeds een belangrijk onderdeel van boekenmarketing. Maar er komen steeds nieuwe mogelijkheden bij die kunnen helpen bij de promotie van  uw boek.  Als auteur kunt u via social media zelf veel aandacht genereren. Denk aan een Facebookpagina, een LinkedIngroep, een boektrailer op Youtube  of een Twittercampagne. Aan de hand van voorbeelden krijgt u tips hoe te beginnen en wat u nodig heeft om het juiste publiek te bereiken.

 

3 Over schrijversblok en andere obstakels.

Auteur Ivan Wolffers  leidt u langs de afgronden die u als schrijver onderweg kunt tegenkomen. Tijd vrijmaken is één ding, maar bij schrijven komt ook veel basistechniek kijken.  Hoe kort ik teksten in, hoe breng ik structuur aan, hoe kijk ik kritsch naar mijn eigen eerder geschreven teksten?  En intussen ligt de deadline op de loer. Veelschrijver Wolffers vertelt uit eigen ervaring, en  er is de mogelijkheid om ervaringen en tips uit te wisselen. Deelnemers aan deze workshop krijgen het meest recente boek van Ivan Wolffers  ‘Als de tijd voor altijd stil zou staan’ mee naar huis.

 

Locatie:

Green Village

Blokhoeve 7

3438 LC Nieuwegein

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid naast de deur, en de locatie is ook prima te bereiken met het Openbaar Vervoer. Klik hier http://www.green-village.nl/contact/ voor informatie over de bereikbaarheid van Green Village.

 

Meld u hier aan! Wegens het beperkte aantal gasten dat we kunnen herbergen, vragen wij u om u uiterlijk 30 april aan te melden.

Mocht u onverwachts verhinderd zijn nadat u zich heeft aangemeld, vragen wij u vriendelijk dit zo spoedig mogelijk aan ons door te geven. Heeft u een vraag over dit evenement, dan kunt u mailen naar Jooske.vriens@bsl.nl. 

Wij verwelkomen u heel graag op 10 mei!

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Cambeen
Managing director Bohn Stafleu van Loghum

 

 

 

online ticketverkoop voor zakelijke
 online ticketverkoop voor zakelijke