Greenhouse Technology as a service

Greenhouse Technology as a service

Greenhouse Technology as a service
 

Laat u inspireren door de kansen en mogelijkheden van servitization!
Dit hybride event zal zowel op locatie in het Art Centre Delft (met gemaximeerd aantal bezoekers, conform de richtlijnen) als online te volgen zijn.

 

Nieuwe verdienmodellen via servitization?
Sprekers Jan van den Ende (Hoogleraar Horticultural Innovation|) en Dirk Deichmann (Universitair hoofddocent Innovatiemanagement) aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) geven hun visie over de kansen en mogelijkheden van servitization. 

Servitization is in veel sectoren de katalysator van innovaties en nieuwe verdienmodellen. Ook voor toeleveranciers in de tuinbouwsector biedt dit kansen!

Servitization houdt in dat in toenemende mate diensten worden geleverd als aanvulling op producten, of dat producten zelfs geheel als dienst worden geleverd en de klant volledig ontzorgd wordt.

Een voorbeeld hiervan is Signify dat de verlichting van steden verzorgt, waarbij de steden betalen per uur verlichting. Signify voert dit naar eigen inzicht uit en wordt zo gestimuleerd efficiëntievoordelen te behalen, wat bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de steden.

De sprekers zullen vooral op de strategische aspecten in gaan:

  • waarom zouden toeleveranciers in de tuinbouwsector deze trend volgen?
  • Welke efficiëntievoordelen biedt servitization? Kunnen we door servitization wegblijven van commoditization (goedkope concurrentie)?
  • Wat betekent servitization voor de mogelijkheden om producten en diensten te kopiëren?

Servitization is geen oplossing voor elke situatie, maar hangt af van de markt, de concurrentie en je strategie. De vraag is: wanneer wel, en wanneer niet?
 
De sprekers zullen hun presentatie illustreren met diverse inspirerende voorbeelden van servitization.

 

In een volgende bijeenkomst zullen de sprekers ingaan op het hoé: wat betekent het voor je bedrijf als je je product als dienst wil aanbieden?

 

Powered by
 

google form voor evenement
 google form voor evenement