SAVE THE DATE

De AVG: 'ongekende kansen -
privacy is een lifestyle'

Interdepartementaal AVG congres 

25 mei 2018

 

De afgelopen twee jaar was het hard werken met het AVG-klaar maken van onze organisaties, uitvoerders en (keten)partners. En soms ook met nieuwe wetgeving zoals de Richtlijn opsporing en vervolging en diverse aanpassingswetten. Om grip te krijgen op onze data gingen (werk)processen en systemen op ‘data-dieet’. Met PIA’s, doorlichtingen en dataminimalisatie. Op de magische datum van 25 mei is het tijd voor een nieuw evenwicht, een nieuwe lifestyle. Samen (door)werken aan een gezonde, veilige balans tussen wat kan en wat mag.

 

Goed en gezond omgaan met persoonsgegevens
Maar liefst acht ministeries slaan de handen ineen voor de volgende stap. Met gezond verstand, veilig waar het moet en transparant waar het kan, werken we bewust door aan de schijf van vijf: een gezonde balans tussen proportionaliteit (yin) en subsidiariteit (yang), dataminimalisatie, en evenwichtige doelbinding met de juiste grondslagen. Het crashen is voorbij. Op naar goed en gezond omgaan met persoonsgegevens; want privacy doe je er niet ‘even bij’… het is een lifestyle!

 

Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Door jouw departement ben je voorgedragen als deelnemer. Let op er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. In de komende weken ontvang je een uitnodiging met meer uitleg over het programma en hoe je je kan aanmelden. Ben je al nieuwsgierig? Informatie over sprekers, programma etc. kun je vinden op de AVG-congres website. Deze website zal gaande weg gevuld worden met meer informatie over 25 mei.

 

Wil je niet deelnemen aan dit congres en geen verdere communicatie, zoals de uitnodiging, ontvangen? stuur dan een mail naar
AVG-congres@minvws.nl

 

Meer weten
Heb je in de tussentijd een vraag? Stel hem aan jouw departementale projectleider AVG of AVG-congres@minvws.nl.

 

Hartelijke groet,

 

Kernteam AVG congres 25 mei