Race Informatie

Op vrijdagavond 29 september staat een pittige proloog in het donker te wachten. Na een kort nachtje op racebase Outdoor Camping Barvaux klinkt ergens in de nacht het startschot voor 10 -12 uur racen. Naast de sportieve en fysieke uitdaging van een Adventure Race hechten wij ook veel waarde aan het sociale aspect. Er zullen zeker weer opdrachten zijn die daar een beroep op gaan doen.

Een deelnemend team bestaat uit 4 personen. Doel is door ultiem teamwerk zoveel mogelijk checkpoints (CP's) te verzamelen binnen de beschikbare tijd. De race bestaat uit meerdere etappes, die ieder een deadline kennen. Teams blijven altijd bij elkaar in een straal van 50 meter.

Wij zijn het parcours nog aan het ontwerpen maar disciplines waarop je zeker kunt rekenen zijn oriëntering, mountainbiken, hiken en kanoën.

De race start net als in de TAR 2013 (Texel Adventure Race) al in de voorbereiding. Direct na inschrijving kun je al opdrachten verwachten waarmee je 'punten' kunt verdienen die je van pas gaan komen in de race.  

Geschatte duur: 10-14 uur. Door de afwisseling, de rustpunten, special tasks en het gekozen race tempo kan iedereen deelnemen die beschikt over een redelijk tot goede conditie. Je bepaalt per etappe wat voor jouw team mogelijk is om binnen de tijd te blijven. 

Wij zullen op een later tijdstip een verplichte materiaallijst bekendmaken. Indien nodig kun je een MTB reserveren via ons. Outdoor Camping Barvaux is verantwoordelijk voor de verhuur.

 

Na de race besluiten wij met een gezamenlijke BARbecue en een Belgisch biertje en kan iedereen blijven overnachten.

De volgende morgen zorgen wij voor een ontbijt en een after race yoga clinic om de spierpijn te bestrijden.  

 

 

 

 

 

 

 

check in op events
 check in op events