Nieuws

 

Barvaux,   Lundi, 25 septembre

Barre Speurders!

De speurneuzen actie zit er op. Nog minder dan 4 dagen te gaan.

Dank voor de inzet waarmee veel teams aan de slag gegaan zijn met deze opdracht. Wij ontvingen veel foto’s van teams met of zonder triomfantelijke hoofden waarin jullie lieten zien dat jullie “iets” gevonden hadden….

En daar begonnen de problemen. Het paaltje achter het paaltje was natuurlijk maar de eerste aanwijzing.  De aanwijzing (een adres) in het paaltje zelf was zeer duidelijk maar veel teams dachten daar anders over en keerden blij gemoed weer huiswaarts zonder zich af te vragen wat dat adres toch zou betekenen…. Natuurlijk weten we al sinds de quiz dat sommige teams wat moeite hebben met tellen en/of lezen, maar nu gingen we ons toch ernstig zorgen maken en plannen maken om de aanwijzingen in de race nog duidelijker te maken. Gelukkig kregen we toch nog foto’s van een paar teams die het juiste coördinaat bemachtigd hadden of daar zelfs voor terug gegaan zijn. Het laat maar weer zien dat Adventure Racen niet alleen over snelheid en fitheid gaat.

Parce que nous ne sommes pas le plus difficiles à cette moment, willen we toch een CP-bonus uitreiken voor al de moeite die jullie gedaan hebben. Jullie hadden het toch voor de helft goed. Dus krijgen jullie de halve beloning. Als je kunt aantonen dat je op de goede plek bent geweest en ons nog geen bewijs van geleverd hebben (foto van object, coördinaat of codewoord) stuur dat nog even aan ons door. Dat geldt overigens ook voor dat ene team dat eerst in BARsingerhorn terecht kwam (had qua naam zeker gekund!) en uren gedwaald heeft om te zoeken naar een paaltje achter een paal!

Deze teams krijgen de mogelijkheid om in een bepaalde etappe een CP op hun scoreformulier weg te strepen dus over te slaan. Wat enige tijdswinst kan betekenen. Dit punt wordt in de briefing vrijdagavond medegedeeld. We weten nu al bijna zeker dat er teams gaan zijn die dit vergeten te onthouden!

De BARmhartige  organisatie

Paul, Nils en Leon

 

PS Inderdaad Maiko (Bar Gezellig) en Reinoud (Bar en Boos) een boortje van 0,5 mm bestaat niet. Goed gelezen!  Had 0,5 cm moeten zijn.

 

 

 

 

 

 

Barvaux, 20-9-2017

 

 

Tension saine? Ou épave nerveuse?

Nog 9 dagen te gaan, de spanning stijgt, de laatste eindjes worden aan elkaar geknoopt. Wie er nu niet klaar voor is, zal aan de slag moeten met zijn of haar gestion du temps 😊.

Bij ons stijgt de spanning ook. Welke teams gaan voor de extra ‘speurneuzen’ bonus ? Op 25 september, een dag na sluitingstijd vermelden we op de website wie hierin zijn geslaagd.

In deze laatste brief wederom veel belangrijke info:

Slaapbenodigdheden: warme slaapzak, kussen, matrasovertrek (niet verplicht). We gaan ervan uit dat je verder je eigen persoonlijke paklijst voor op de camping hebt. Toiletpapier is overigens aanwezig op de camping!

Fietsen: Check via  Fietsverhuur via Camping. Deze fietsen zijn genoteerd en bij deze bevestigd:

4 fietsen voor Jeroen de Vries

2 fietsen voor Frank Andrioli

1 fiets voor Erik Kuethe

2 fietsen voor Yvonne Way

4 fietsen voor Marleen Stuurman

4 fietsen voor team Underestimated 

4 fietsen voor Arthur Tebbe

3 fietsen voor Robbert Bloem 

2 fietsen via Nils Kaan (Schoffies)

Aankomst 29 september: Elk team doet natuurlijk zijn uiterste best om ruim op tijd te komen en dat is ook belangrijk. Er zijn teams die graag het zekere voor het onzekere nemen en in de omstandigheid zijn om wat vroeger te vertrekken. Met andere woorden: Jullie kunnen vrijdag de gehele dag inchecken op de camping, maar de aanmelding voor de race kan pas vanaf 16.00 uur. Vanaf die tijd zijn wij geheel en al tot jullie beschikking.

Pastaparty+Clinics Je kunt je nog tot zondagavond 24 september 22.53 aanmelden voor de clinics dan wel het aankomstdiner (a 9,50 pp)

Supporters: Zoals eerder vermeld is het ook mogelijk om als supporter te komen. De camping rekent een gereduceerd tarief voor een kampeerplaats van €4,00  p.p.p.n.  Mailen naar www.campingardennen.nl o.v.v. BAR kamperen. Deze supporters kunnen zich ook  opgeven voor de pastaparty (9,50) op vrijdag en de BBQ (10,00) op zaterdag.

Zelfvoorzienend: De BAR is in principe geheel zelfvoorzienend, maar de organisatie zorgt ook voor versnaperingen te weten: krentenbollen, bananen, sportdrankjes, lekkere reepjes en winegums. Dit is op diverse TA’s verkrijgbaar. Water is niet overal verkrijgbaar. Wel op racebase en 1 ander TA. Bij de start ( zaterdag 30 september ergens tussen 0.00 uur en 06.00 uur) krijg je niets. Details krijg je in de racebriefing. Na de 1e etappe (HIKE-RUN-WALK + ST) is er koffie/thee + krentenbol voor wie daar behoefte aan en tijd voor heeft.

Zondagochtend YOGA: Helaas is onze yogalerares afgevallen en kunnen we jullie geen after-race-yoga-clinic aanbieden. Wij houden ons echter van harte aanbevolen voor een andere gastdocent die de stramme spieren los kan maken op zijn of haar eigen manier op deze ochtend.  Wij vinden alles leuk :D. Laat het ons weten.

Hulp nodig: Op zondagochtend hebben we ook hulp nodig van een aantal mensen om onze knippers weer op te halen. Onder het mom; “vele handen , maken licht werk”, willen we vragen wie ons kan helpen met het ophalen van de CP knippers?

Open plekken – Er zijn teams die op het laatste moment te maken hebben gekregen met uitvallers. Wij zijn door onze reserven heen dus als je mensen weet die dit bar gave weekend willen meemaken laat het ons zo speodig mogelijk weten!

Proloog: Verder willen we jullie melden wie er bij elk team als “onwankelbare” is aangewezen.

Zwart is zelf gekozen (binnen de tijd), rood is door ons gekozen. Deze personen zullen in een onderlinge strijd de startvolgorde gaan uitmaken voor de proloog tijdens de racebriefing. Dan zullen we de proef op de som nemen hoe in balans deze figuren zijn en kunnen omgaan met stress en aandacht!

Team

 onwankelbaar

01. Team Altijd Verdwaald

Laurens van Vliet

02. Team Andrioli

Frank Andrioli

03. Team BAR Becue

Paul Born

04. Team BAR & BOOS

Dirk Fabels

05. Team BAR dames

Jiska Stuurman

06. Team BAR gezellig

Debby Rummens

07. Team BEPERIFRA

Peter de Boer

08. Team Charon

Theo Schilder

09. Team Fit and Furious

Juliette Mensink

10. Team Flowerpower

Ismail Hidayat

11. Team Four Willy's

Jorrit Wilgenhof

12. Team Hol Adiee

Jesse

13. Team Jong Blauw

Luuk Goudsblom

14. Team Jonge Goden

Jiri Kaan

15. Team Les EscarGO's

Arthur Tebbe

16. Team Les garçons en surpoids

Jeroen de Vries

17. Team Maarten Angels

Yvonne Way

18. Team Natuurlijk Fit Schoorl

Marjolein Pieneman

19. Team Puur op Karakter

Vincent Broekkamp

20. Team Schoffies en Schatjes

Arjen Deinum

21. Team Swarte Mannen

John

22. Team The Woodstovers

Marc van Gastel

23. Team Underasstimated

Pelle Menke

24. Team Volendam

Jan Zwarthoed

25. Team Whiskytrain

Remon van de Lelie

26. Team Zwefilo

 

Robin Kaag

     

 

Tot slot:

We zien er naar uit  jullie allemaal te zien op Camping Barvaux op vrijdag 29 september. Laten we er samen een fantastische, gezellige, sportieve en intense ervaring van maken, waarin iedereen eruit haalt wat er voor hem of haar in zit. Wij zijn er klaar voor. Nu jullie nog!

Tot dan, tot BAR!!!

Barvaux, 3-9-2017

 

Tout les monde est prêt ? Bon!

Nog 26 dagen te gaan en dan wordt het kaf van het koren gescheiden…..dan barst de strijd los om de felbegeerde titel: Winnaar BAR 2017!

Voor het zover is krijgen jullie nog de broodnodige informatie van ons. Lees deze brief dus goed, evenals de bijlagen. Er staat BELANGRIJKE info in.

We doen nu even niet aan geneuzel over de vakantie en dergelijke, want wij gaan ervan uit dat die geheel en al is opgegaan aan de fysieke en mentale voorbereiding van de BAR. Ieder team natuurlijk op zijn eigen-wijze, maar dat wordt ook zo gewaardeerd door de organisatie.

We willen jullie in deze brief het volgende meegeven:

 1. Jullie zijn op vrijdag 29-9 vanaf 16.00 uur welkom op racebase; Outdoor Camping Barvaux. Gelieve je zowel bij de camping als bij ons aan te melden en in te checken. De racebriefing  en de start van het evenement begint om 20.00u. Zorg dat je op tijd bent.
 2. Je kunt je als team, of individueel, nog inschrijven voor de voorbereidende clinics op vrijdag 29 september. Doe dit wel van tevoren. 
  1. Van  17.00 tot 18.30 een MTB clinic rond elementaire vaardigheden in zowel bikehandling als reparatie (kettingbreuk  en kunnen vervangen van bandjes)  o.l.v. een zeer ervaren instructeur
  2. Clinic coördinaten intekenen. Voor iedereen die dit nog nooit gedaan heeft of nog even wil herhalen of oefenen. Tijd: 19.00- 19.30

 

 1. Wil je als team op 29 september ’s avonds niet je eigen potje koken, dan moet je van tevoren aangeven bij ons dat je een avondmaaltijd van de camping wil. Dit zal een  pasta buffet met toetje zijn voor euro 9,50 p.p. Deze maaltijd is mogelijk te nuttigen tussen 18.00 en 19.30.

 

 1. Voor 20-9-2017 krijgen de teamcaptains BELANGRIJKE post van de BAR-organisatie. Houd de brievenbus dus in de gaten!
 2. Dan willen we jullie nog wijzen op een extra bonus die te behalen is, voordat het losbarst op 29 september. Kijk in de speurneuzen van de zogenaamd wakkerste krant van Nederland op 16 september 2017 en doe er je voordeel mee.
 3. Lees de bijlage goed door. Daarin vinden jullie het reglement met daarin de materialenlijst (verplicht, verboden en geadviseerd).

Binnenkort ontvangen jullie de 6e en laatste brief. Veel succes met réglage fin  en á bientôt 

Avontuurlijke groet,

BAR 2017 !

Nils, Leon, Paul

             

 

Barvaux 2-8-2017

Waarde BAR racers,     

Il est sur le point de commencer - Het parcours is klaar en nog 57 dagen te gaan voor de start van de proloog.

Na een aantal weekenden puzzelen, ontdekken, zweten, wikken en wegen hebben we een bar mooi en uitdagend parcours voor de BAR 2017 samengesteld.

Het parcours is voor zowel voor de fitte racers en minder ervaren racers zeer uitdagend maar zeker ook te doen als je de juiste keuzes weet te maken. Pas à pas on va loin.

Wij schatten nu in dat het bijna niet mogelijk is alle CP’s in iedere etappe te halen; zelfs niet voor de sterkste teams.  Dus zullen er steeds keuzes gemaakt moeten worden wil je binnen de tijdslimieten binnen komen en geen cp’s verliezen.  Mochten teams er toch in slagen om onze verwachtingen te overtreffen dan hebben we nog een bonus etappe in petto waarin extra CP’s te winnen zijn.

Overzicht:

BLOK

Aantal Km’s

Activiteit

PROLOOG

4- 7

RUN + Special Task

NACHT

13

HIKE- RUN -WALK + Special Task

BLOK A

40

MTB BIKE + Special Task

BLOK B

10

KANO

 

9

RUN _BIKE + Special Task

 

10

MTB BIKE

BONUS

?

?

 

FITHEID:
Het gebied rond Barvaux is  een zeer uitdagend gebied door de aanwezige hoogteverschillen dus we raden jullie om met een goede conditie aan de start te komen. Je hebt nog ruim 8 weken om je te prepareren! Het zal ook belangrijk zijn om je race goed in te delen en niet al je kruit in de eerste etappe te verschieten. 

MATERIAAL –FIETS:
Zorg dat je materiaal in orde is en dat je in staat bent om basale reparaties aan je fiets uit te voeren.  Wij hebben in onze voorbereidingen zelf te maken gehad met 3 lekke banden, een ketting breuk en een ‘chainsuck’.

Mocht je overigens nog een fiets willen huren en dat nog niet via ons gedaan hebt,  dan kan dat vanaf nu alleen direct met Camping Barvaux via Minke haar email adres: info@sprortief.nl .  Geef dan wel even je maat door (S -M -L -XL).  Haar voorraad goede MTB’s is beperkt dus hier geldt OP = OP.

 

CLINICS:
Mocht daar interesse voor zijn dan organiseren wij voorafgaande aan de race op de  vrijdag  bij aankomst 2 clinics:

 

Laat even via email weten als je voor 1 van beide clinics interesse  hebt.

Jullie krijgen begin september nog een lijst van ons met verplichte materialen, het race- reglement en de precieze aankomsttijden en er zou zo maar nog ergens een extra CP of token te verdienen zijn voor de oplettende teams.

 

Avontuurlijke groet,

 

Leon, Nils en Paul

 

Barvaux, 19-4-2017

 

Barre avonturiers,

“Observer avant de sauter”  au “Réfléchis avant de commencer”……

 

Nog slechts  163 dagen tot de strijd om de bekers der bekers echt begint.

Ieder team is zich op zijn eigen wijze aan het voorbereiden. Sommige teams volgen een strak trainingsschema, anderen vertrouwen op hun ervaring en uitstekende basisconditie, maar er zijn er ook die denken: “Quand la corde est trop tendue, elle casse”.

 Maar zoals beloofd is hier de volgende opdracht om jullie alvast wat in de sfeer van de omgeving brengen en te prikkelen op het sociale vlak. Een BARquiz met vragen over de omgeving en over de openBARe informatie.

Uiteraard hangt daar ook weer een voordeel aan (zie bijlage), mocht je deze teaser bij de horens vatten.

 

De BARquiz bestaat uit een 12-tal vragen die ons inziens goed te beantwoorden zijn, mits je kunt puzzelen, snuffelen, uitvogelen, berekenen en zoeken.

We gaan ervan uit dat dit het beste in jullie naar boven zal brengen😊.

De antwoorden van de BARquiz moeten voor 30 april 23.59 uur verstuurd zijn naar barseptember2017@gmail.com

 

De BARquiz bevindt zich in de bijlage.

Lees alle vragen goed, werk samen en vergeet de deadline niet. Elk team heeft recht op een eenmalige inzending.

Succes en veel plezier!!

 

Barvaux, 19-3-2017

 

Barre strijders,

Les jeux sont faits……

Nog slechts 192 dagen tot het avontuur van BAR echt begint….

De deadline van opdracht 1 is inmiddels ruimschoots overschreden. Reden genoeg om een tussentijdse balans op te maken. Allereerst willen we jullie natuurlijk hartelijk bedanken voor het inzenden van de openBARe informatie door 24 teams. We kunnen met volle overtuiging melden dat de voorpret bij ons reeds is begonnen. Zo is bijvoorbeeld nu al te zien dat het deelnemersveld van de BAR een enorme diversiteit kent, al was het alleen al met de aanpak van deze ogenschijnlijk eenvoudige eerste opdracht. Niets was minder waar. Kennelijk was de opdracht: De teamcaptain verzamelt de ingevulde formulieren en verstuurt dit als één document, voor veel teams te hoog gegrepen. Mede daardoor is besloten om aan opdracht 1 geen sancties te koppelen. We willen niet nu al een beroep doen op jullie incasseringsvermogen. Dat komt later wel 😊. Voor de teams die wel hebben zitten opletten en van “nen oaze gepoept” waren is het 1e voordeeltje een feit. De 1e 10 teams die de openBARe informatie op een correcte wijze hebben ingevuld verdienen een tijdtoken. De uitslag is te vinden op onze site: www.barvauxadventurerace.nl

 

OpenBARe info.

We beseffen dat het invullen van persoonlijke info door een ieder anders beleefd wordt en als zodanig ingevuld. Toute vérité n'est pas bonne à dire.

De organisatie heeft met veel plezier de eerlijke, humorvolle, voorzichtige, korte, uitgebreide en diplomatieke antwoorden allemaal gelezen. Wat opvalt is dat er lastig een patroon is te ontdekken in deze verscheidenheid. Wel kunnen we melden dat er tot nu toe 22 dames en 74 mannen de lijst hebben ingevuld. We willen niet te veel op de zaken vooruitlopen, maar een aantal in het oog springende feitjes wel met jullie delen. Zo wordt Johan Cruijff het meest genoemd als sportheld, gevolgd door Sven Kramer en Max Verstappen. Ook zijn er hier de 1e voorzichtige pogingen tot vleierij/omkoping waargenomen. Het feit dat Dhr. Nils Kaan als 4e meest favoriete sportheld uit de peiling komt is uiterst ongeloofwaardig.  

Kijken we naar de guilty pleasure van de “gemiddelde” BARdeelnemer, dan doet deze zijn naam eer aan en is allesbehalve sportief te noemen. Deze zit namelijk het liefst buiten foute muziek te luisteren, terwijl de TV aanstaat, met in de ene hand een drankje, de andere een flink stuk chocola, zak chips op de schoot. Zeker 62 deelnemers zouden zich hier enigszins in kunnen herkennen 😉

 

Om elkaar beter te leren en de competitie in te schatten kun je via deze link meer van deze (on)zinnige informatie vinden op: brief 2 opm  je email adres. 

We raden jullie aan om dit goed te bekijken.

 

Adventurerace CLINIC 21 mei.

Dan willen jullie wijzen op de mogelijkheid tot het volgen van een AR-clinic.

Op zondag 21 mei organiseren wij een clinic voor beginners. Hier krijg je tekst en uitleg over intekenen, coördinaten, kompasgebruik en navigatie. Ook hebben we een adventure-parcours uitgezet. Let wel, het is geen wedstrijd en niet bedoeld voor ervaren adventureracers.

Deze clinic wordt gehouden in Groet en zal rond een uur of 9 beginnen en eindigen om ongeveer 4 uur ’s middags. Exacte gegevens volgen nog.

De kosten zijn €12,50 per deelnemer of €50, - per team. Je hoeft dus niet met je gehele team mee te doen. Kan wel. Bij de prijs zijn de consumpties niet inbegrepen.

Aangezien we een beperkt aantal plaatsen hebben, is het verstandig om snel in te schrijven. Premier venu, premier moulu.

 

Tot slot

Terwijl de dagen zich lengen, komt de BAR met rasse schreden naderbij. 192 dagen lijkt nog lang, mais le temps passe vites.

Opdracht 2 is in voorbereiding en brengt jullie al meer in de sfeer van de omgeving. Houd mail en/of site dus goed in de gaten, want vanaf medio april kun je deze verwachten.

Tot die tijd….. Smoet je kiet'n moar in

 

 

19 februari 2017

De inschrijving is gesloten. 

Er doen aan de BAR 2017 26 teams mee. De limiet van het aantal deelnemende teams was in 11 dagen heel snel bereikt.  

Zoals in de aankondiging reeds is vermeld bevat de BAR 2017 ook een sociaal aspect. Niet alleen tegen elkaar, maar ook met elkaar racen is ons devies. Elkaar leren kennen voordat de daadwerkelijke race is begonnen kan een zeker voordeel opleveren. Om elkaar te leren kennen is het van belang dat iedere racer de toegezonde vragenlijst naar waarheid in vult. De teamcaptain verzamelt de ingevulde formulieren en verstuurt dit als één document voor 15 maart 2017 naar barseptember2017@gmail.com

‘Gij moet nie van nen oaze gepoept zien’.

Tijdige inzendingen kunnen worden beloond en te late inzendingen kunnen worden bestraft (zonder eten naar bed, CP aftrek, tijdstraf, week lang niet gamen o.i.d. J). De organisatie gaat uiteraard discreet met de door jullie verstrekte informatie om.

TOKENS

De race start net als in de TAR 2013 (Texel Adventure Race) dus al in de voorbereiding. Tussen nu en 28 september kun je enkele (soms verborgen) opdrachten verwachten waarmee je punten voor ‘tokens’ kunt verdienen die je van pas gaan komen in de race.  Let wel, het blijven voordeeltjes. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de race al gelopen is, voordat ze daadwerkelijk begonnen is.

Tijdens de BAR 2017 is het mogelijk om deze zogenaamde “tokens” in te zetten. Deze tokens kun je verdienen in de voorbereidingsperiode. Er zijn 2 types:

 1. Tijd-tokens ( hiermee kan je tijd winnen)
 2. CP-tokens    ( gratis checkpoint! Zeer zeldzaam)

De tokens zijn te verdienen door de opdrachten die je krijgt zo goed mogelijk uit te voeren. Lees daarom deze en komende brieven goed. Je ontvangt de verdiende token(s) op vrijdag 29 september Je kunt de tokens niet weggeven of verkopen aan een ander team. Niet ingezette tokens hebben geen waarde.

 

Wij werken nog aan het parcours en de verschillende uitdagingen en zullen die in de loop van de maanden aan jullie bekend maken. Maar gezien het terrein gaat het sowieso pittig worden…

Tot slot willen we jullie heel veel succes wensen met de voorbereidingen van de BAR 2017.  Sois préparé………..

 

Matines bien sonnées sont à demi dites.            

Avontuurlijke groet,  

Leon, Paul en Nils 

 

                                                        

 

 

deelnemersbalie
 deelnemersbalie