Benefietdiner waterscouting Het Zuiderkruis

Benefietdiner waterscouting Het Zuiderkruis

Het doel

Waterscouting Het Zuiderkruis houd zich actief bezig met alles op en rondom het water. Elke zaterdag varen ze met hun boten vanuit hun clubboot De Rola naar de plassen en kanalen in en rond Oosterhout. Ze houden zich dan bezig met zeilen, roeien, wrikken, zwemmen en allerlei spelletjes op het water. Ook leren ze je om veilig het water op te gaan door je roei en zeil brevetten te behalen.

In de winter wanneer het vaarseizoen voorbij is, beginnen ze met het onderhoud aan de Rola. Dit moet gedaan worden zodat ze in het nieuwe vaarseizoen er weer fris tegen aan kunnen. Nu is er bij het onderhoud geconstateerd dat het dak van de Rola aan vervanging toe is. Voor reparatie is momenteel geen geld in kas. Hierdoor zouden de scouting activiteiten niet meer kunnen plaatsvinden omdat ze de boot niet meer mogen gebruiken.

Daardoor raken zo’n 100 kinderen in Oosterhout hun hobby kwijt. Een daarvan is Ruben, 9 jaar oud.

“De waterscouting is mijn enige hobby en dit vind ik heel leuk om te doen. Als we niet in de Rola mogen houd de scouting misschien wel op met bestaan en ben ik mijn leuke hobby kwijt.”

Wilt u Waterscouting Het Zuiderkruis steunen en hiermee de hobby van deze kinderen redden. Dan heten wij u hartelijk welkom op ons benefietdiner op 26 juni 2015 op het Summa College, sterrenlaan 10, Eindhoven.

qr code scannen
 qr code scannen