Momenteel is de organisatie volop bezig om het programma voor 2020 samen te stellen. Houd de website in de gaten om op de hoogte te blijven!

 

BETONDAG 2019

De 62ste editie heeft 14 november jl. plaatsgevonden. Alles nog eens nalezen, of heeft u de Betondag gemist? De presentaties zijn nu online. Helaas zijn niet alle PowerPoints beschikbaar, vanwege rechten en privacy op gebruikt materiaal in de PowerPoints. De foto's van deze geweldige dag zijn te bekijken in ons Flickr album. Hieronder staat de impressievideo. Op ons YouTube kanaal kan je ook de Openingsvideo, het Openingsprogramma, de Betonprijs Nominatievideo's en de Betonprijs Uitreiking bekijken.

 

*****
De komende decennia zal er meer dan ooit een beroep worden gedaan op ons vermogen om het land op een slimme manier aan te passen aan veranderende omstandigheden. De opwarming van de aarde en de demografische ontwikkelingen die daarmee samenhangen maken dat de bouwopgave wezenlijk anders wordt dan we gewend waren.

Panorama Nederland
Het College van Rijksadviseurs heeft in december 2018 Panorama Nederland gepubliceerd, een document waarin de vier belangrijkste thema’s – klimaatadaptatie, hervorming van de landbouw, energietransitie en verstedelijking – geïntegreerd worden benaderd. Deze visie toont een richting die niet dwingend is, maar keuzes voorlegt en heldere principes definieert. Andere interpretaties en uitwerkingen zijn uiteraard mogelijk. Aan welk Nederland willen we bouwen? En op welke manier past beton daarbij? 

Panorama Beton, een kennismaking
Op de komende Betondag gaan we in het programma nader in op de gevolgen die deze toekomstvisie heeft voor het bouwen met beton. Vandaar dat we gekozen hebben voor de titel Panorama Beton, een kennismaking.

Thema’s
Mede gebaseerd op de thema’s van Panorama Nederland hebben wij gekozen voor 4 thema’s, namelijk: Klimaat, Energie, Verstedelijking en Reconstructie.

Sprekers & programma
Daan Zandbelt, Rijksadviseur voor de fysieke Leefomgeving en een van de opstellers van het Panorama Nederland, verricht met een toelichting op Panorama Nederland de aftrap. Peter Struik, hoofdingenieur-directeur (HID) van het Rijkswaterstaatprogramma Duurzaamheid en Leefomgeving, zal tegelijkertijd ingaan op de ambities van Rijkswaterstaat op het gebied van Duurzaamheid. Vervolgens zullen tientallen andere sprekers verder op Panorama Beton en de onderliggende thema’s ingaan. Bekijk daarvoor het programma op onze website of stel je persoonlijke programma samen in de Betondag App.

Nieuwe locatie
De Van Nelle Fabriek in Rotterdam is de nieuwe locatie van de Betondag! Industrieel erfgoed. Ooit de modernste fabriek in Nederland en de eerste daglichtfabriek van Europa. Geen bakstenen, maar beton! Ontworpen om energie te geven. Dus kom naar de 62ste editie van de Betondag!

Deelnemen
Kom op donderdag 14 november naar de Betondag in de Van Nelle Fabriek en koop vandaag nog je kaart voor de 62ste editie van de Betondag!

Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

aanmelder nl het 1 5 meter eveneme
 aanmelder nl het 1 5 meter eveneme