Workshopprogramma

 

De workshops vinden plaats op het Aannemersplein.
Het programma is nog onder voorbehoud.

 

14:00-14:30 'Ontwerp je eigen NOEplast structuur' door NOE Betonvormgeving  Door het inbrengen van kennis en ervaring en daarbij het gesprek aan te gaan met zowel de architect alsook de uitvoerende partij worden vaak de grenzen aan esthetiek en uitvoerbaarheid opgezocht om tot een bijzonder eindresultaat te komen. Om dit proces zelf eens mee te maken nodigen we je uit om mee te doen aan de prijsvraag “Ontwerp je eigen NOEplast structuur” waarvan de jury onder voorzitterschap van Erik Sandiford in maart volgend jaar de winnaar bekend zal maken.
14:30-15:00

Slopen of verbouwen?
Denk mee!
door Betonvereniging

Nederland staat vol met gebouwen uit de jaren '40, '50 en '60 die nu het einde van hun levensduur hebben bereikt. Tijdens het bouwen is toen geen rekening gehouden met hergebruik of duurzaamheid, maar dat vinden we nu wel belangrijk. Maar de keuze "slopen of verbouwen?" is lastiger dan het lijkt. Behalve het milieu, spelen er allerlei andere factoren mee: de kosten van het project, hoe die kosten zich vertalen naar kosten voor de gebruikers, de wensen van gebruikers, praktische haalbaarheid, enz. Ervaar hoe de beslissing "slopen of verbouwen" tot stand komt door in de huid te kruipen van een eigenaar, architect, bewoner of aannemer.
15:00-15:45

Kahoot quiz door Youcon 

 
16:00-16:45

'Concrete Design Competition' door Betonhuis &
bureaubakker

Siebe Bakker

We duiken in het thema van de Concrete Design Competition: FORM WORKS. Beton is bij uitstek geschikt om in verschillende vormen te gieten: we bekijken zowel de vormmogelijkheden als de manieren waarop een bekisting kan zorgen voor die vorm. Laat je inspireren hoe jouw ontwerp het verschil kan maken en bedenk alvast wat een inzending zou kunnen zijn voor de Concrete Design Competition.

 

registratiebalie
 registratiebalie