Wat is BLVC en wie staan erachter?

Bereikbaarheid - Leefbaarheid - Veiligheid - Communicatie tijdens een bouwproject

BLVC café is een initiatief van Stichting Bewuste Bouwers samen met Gemeente Utrecht en Royal HaskoningDHV

De realisatie van een bouwwerk, renovatie of herinrichting van een straat of gebied of in een drukke stad heeft impact op het dagelijks leven van veel mensen. Iedereen heeft er wel eens last van. Wie kent het niet? De tram ligt er uit, je probeert met je fiets over het voet­pad toch te komen waar je moet zijn. Uiteraard geldt dit ook wanneer je jezelf met een auto verplaatst. Infraprojecten hebben omvangrijke BLVC plannen die het werk zo verantwoord mogelijk en ook draagelijk moeten maken voor de omgeving.

Onbereikbaarheid voor omwonenden of ondernemers als dingen niet gaan zoals afgesproken. Hiervan zijn voldoende voorbeelden. Langzaamaan keert het tij. Steeds meer projecten doen expliciet aan omgevingsmanagement.

Omgevingsmanagement is de kunst om projecten in een stedelijke omgeving zo soepel mogelijk te laten plaatsvinden. Meestal is dit een behoorlijke klus. De omgeving van een bouwproject leefbaar, veilig en bereikbaar houden is een vak.

Via bijeenkomsten willen wij mensen uit het BLVC vakgebied in staat stellen elkaar te leren kennen èn van elkaar te leren.

Door vanuit opdrachtgevers- en opdrachtnemerskant ervaringen, informatie en visies te delen hopen wij de algehele samenwerking en het onderling begrip te stimuleren.

Iedere bijeenkomst belicht andere aspecten van het BLVC spectrum. Daarnaast streven wij steeds naar verdere verdieping.

Benieuwd naar de reacties op het eerste BLVC Café op 1 oktober 2015? Lees hier het verslag

Op 10 maart 2016 was het tweede BLVC Café. Lees hier het verslag

duurzame evenementen organiseren
 duurzame evenementen organiseren