Praktijkvoorbeelden - Workshop (A)2

 

Mooi al die BLVC plannen, maar hoe werkt het in de praktijk? Bart Grote (Avenue2) en Jeroen Maas (Rijkswaterstaat) delen graag hun ervaring bij het project A2 Maastricht. Jij bepaalt aan het begin van de workshop welke van de onderstaande onderwerpen aan bod komen. Samen kijken we hoe je dit naar jouw project kan vertalen.

Trekken van 1000 damwanden

Hoe doe je dat als je in de achtertuin van mensen damwanden gaat trekken? Natuurlijk door er eerst zelf goed over na te denken hoe je dat gaat doen, door duidelijk aan te geven dat we herrie gaan maken en dat het even zwaar gaat worden.
Door zelf te meten en direct hierop te sturen via een crisisteam kunnen we de hinder redelijk beheersen. Maar soms valt het tegen of loopt het werk uit en dan helpt het stiltecentrum-met-een-kopje-koffie niet meer. Ervaringen uit het veld.

 

Hoe kom ik nu naar de AH als de weg 10 weken is afgesloten?

Om de tunnel te bouwen moeten ook wel eens drukke dwarsverbindingen afgesloten worden, zo ook een belangrijke gemeentelijk verkeersader richting AH. Wij hadden hier 2 alternatieven voor en wilden de buurt zelf laten kiezen, hetgeen een mooi resultaat is qua participatie. En toen wilde de buurt ook nog alternatief 3 en 4 en 5 en 6 en 7. Hoe nu verder? En hoe heeft het gewerkt?

 

Gat in de weg

En dan is er opeens een groot gat in de A2. Vlak voor het stoplicht de Geusselt en niemand weet wie het heeft gedaan. En het staat al op het journaal en de eerst e-mail van Jan Hendrik Dronkers is al binnen. Het gat ligt letterlijk onder een enorm vergrootglas. En wat nu? Ervaringen van een crisisteam.

 

A2 Stewards

“dao weurd miech get aon gebraggeld. Dat liekt nörregens op”.

Tja daar sta je dan in die arbeiderswijk als omgevingsmanager met je mooie folder, je glanzende schoenen en empathische inslag. Dat werkt dus niet. De inzet van een aantal echte Maastrichtenaren als vraagbaak en klusjesman in één was een groot succes.

 

Samenwerking communicatie

“Ja mevrouw voor deze  project-vraag moet u bij het projectbureau zijn. Die doet de projectcommunicatie. Wij gaan alleen maar over het bouwen. Nee dat is echt iets voor hen. Zeiden zij dat u bij ons moest zijn? Nou dat klopt niet hoor”. Gestart met een splitsing in project- en bouwcommunicatie, doen we het nu gewoon samen. Omdat het voor de burgers niet uitmaakt wie de vraag beantwoordt, als hij maar een antwoord krijgt. Pro’s en con’s van deze samenwerking.

 

En nu is het alweer anders!!

Wisselende verkeerssituatie op A2/N2

“Snap jij het nog? Vorige week kon ik hier nog rechtsaf en nu niet meer” Hoe hebben partijen dat nu samen georganiseerd, wat voor effecten heeft dat gehad op de doorstroming en de veiligheid en wat kan hierin beter.

 

evenement organiseren
 evenement organiseren