aanmelder.nl, eenvoudig evenementen organiseren

BNO tallks 03 CSI: DESIGN

Het is niet langer mogelijk om je aan te melden via deze website.

Er worden vanavond nog wel toegangsbewijzen aan de deur verkocht.

Hartelijk welkom op aanmeldpagina's van BNO tallks 03 CSI: DESIGN!
Je kunt je hier via het menu links aanmelden en aanvullende informatie bekijken.


BNO tallks 03 CSI: DESIGN

Over de rol van beeldmakers bij het oplossen van criminaliteit

Politie en justitie, maar ook de media maken op grote schaal
gebruik van illustraties, infografics en games om de verschillende kanten van een misdaad te verhelderen en daarmee een bijdrage te leveren aan het oplossen ervan. Naast het visualiseren van wat men weet, wordt ook een beroep gedaan op beeldmakers bij het verklaren van de omstandigheden tijdens de rechtzitting of voor het publiek.

Beeldmakers voor en medewerkers van onder andere het Openbaar miniserie, de KLPD, Algemeen Dagblad, RTL Nieuws en het en het Internationaal Strafhof gaan hier op in. Met verhelderende infographics, vernieuwende 3D visualisatie technieken, Koninginnedag 2009 in Apeldoorn en de inzet van games om speciale eenheden van de politie te trainen voor bijzondere situaties.

Met medewerking van Chris Campbell (Internationaal Strafhof), Jasper Fassaert (Fassaert.com), Alexander de Bruijn (Politie IJsselland), Paul Mijksenaar (Mijksenaar), Barbara van Os (RTL Nieuws), Michel Öz (Nationale Recherche, Korps Landelijke Politiediensten), Ramses Reijerman (Algemeen Dagblad) en anderen. De avond wordt gemodereerd door Karin Schwandt (Schwandt Infographics).


Erelidmaatschap Paul Mijksenaar
Tijdens de algemene ledenvergadering werd benoemd tot erelid van de BNO vanwege zijn opmerkelijke staat van dienst. De kracht van zijn ordenend ontwerptalent bracht hem op het pad van de iconen en bewegwijzering en daarin staat hij met zijn bureau thans internationeel op eenzame hoogte. Dat bedrijf wist Paul lange tijd succesvol te combineren met een toonaangevende positie in het ontwerponderwijs aan de TU Delft en - en passant - is Paul ook veel gevraagd designcolumnist voor tal van vak- en publieksbladen. Zijn benoeming tot erelid wordt aan het slot van deze bijeenkomst formeel bekrachtigt met de overhandiging van de door Rene Knip ontworpen onderscheiding.
Datum: 22 april 2010
Tijden: 19.00 - 21.30 uur met aansluitend een borrel
Inloop & registratie: 18.30 uur Zaal open om 18.45
Locatie: Pakhuis de Zwijger te Amsterdam, grote zaal
Entree: BNO-leden / NVJ-leden / studenten € 5,00,
niet-leden € 7,50

De voertaal is Nederlands.

event engineers gezocht
 event engineers gezocht