Boekpresentatie 'Het goede levenseinde in casussen'

Boekpresentatie 'Het goede levenseinde in casussen'

Boekpresentatie 'Het goede levenseinde in casussen'

Op dinsdag 7 november wordt het nieuwe boek 'Het goede levenseinde in casussen' van een team van auteurs onder leiding van Theo Boer gepresenteerd. Dit boek gaat over de vraag wat zorg in de laatste levensfase geslaagd maakt in de beleving van patiënten, hun naasten en hun zorgverleners. Artsen en ethici gaan in het boek op zoek naar het 'Higgs-deeltje' van palliatieve zorg: onzichtbaar, maar essentieel voor de samenhang en het goede begrip. 

Het goede levenseinde in casussen biedt vingerwijzingen aan iedereen die belang heeft bij geslaagde zorg. Omdat dit boek zich richt op de praktijk van de zorg, dus op het beslissen en handelen van zorgverleners en zorgvragers, begrijpen de auteurs de zorgpraktijk zowel van bovenaf, vanuit de theorie, als van onderaf, vanuit de praktijk. De casussen in dit boek kunnen helpen keuzes te maken die beter bij de patiënt passen.

Het onderzoek voor dit boek werd mogelijk gemaakt door subsidie van Stichting De Schutshaven. 

Het boek Het goede levenseinde in casussen zal tijdens de boekpresentatie aangeboden worden aan René Héman (voorzitter van de artsenfederatie KNMG) en aan André Rouvoet (voorzitter Zorgverzekeraars Nederland).

De boekpresentatie op 7 november vindt plaats bij Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum in Houten.

 

Wilt u zich aanmelden voor de boekpresentatie?

U kunt zich hier aanmelden.

Tijden

Het programma duurt van 15:30 tot 18:00 uur.

 

voorbeeld uitnodiging event
 voorbeeld uitnodiging event