Risicogestuurde brandveiligheid bij GGZ Rivierduinen

Risicogestuurde brandveiligheid bij GGZ Rivierduinen

RISICOGESTUURDE BRANDVEILIGHEID IN DE PRAKTIJK - GGZ RIVIERDUINEN


Op donderdag 17 november organiseert De Zorg Brandveilig in samenwerking met GGZ Rivierduinen een inspirerende bijeenkomst over brandveiligheid in de praktijk. Tijdens de bijeenkomst hoort u hoe GGZ Rivierduinen na een brand met fatale afloop in 2011 de omslag heeft gemaakt van een regelgerichte naar een risicogestuurde aanpak. Ook vertelt het COT, Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement hoe u zelf concrete integrale risicoafwegingen kunt maken voor brandveiligheid in uw zorgorganisatie. U kunt zich nu inschrijven om de bijeenkomst gratis bij te wonen.

SPREKERS UIT DE PRAKTIJK

De bijeenkomst heeft twee inspirerende sprekers uit de praktijk weten aan te trekken. Rob Bergmans, adviseur brandveiligheid en beveiliging bij gastlocatie GGZ Rivierduinen, vertelt hoe zij voor zo'n duizend cliënten de risico's inschatten, gebaseerd op risicoprofielen, realistische scenario's en een integrale aanpak. Tijdens dit proces van regelgerichte naar risicogestuurde brandveiligheid ontwikkelden zij ook zelf het WAR-systeem. Nico Kaptein, manager onderzoek & advies van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT), legt aan de hand van het ‘Stuurwiel Risicogestuurde Brandveiligheid' uit hoe u integraal risico's inventariseert en samenhang in maatregelen aanbrengt.

SCHRIJF U KOSTELOOS IN

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Inschrijven kan via het navigatiemenu aan de linkerzijde. De bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is in de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen, umc’s en revalidatiecentra. Het programma is vooral interessant voor iedereen die betrokken is bij het thema brandveiligheid in zijn organisatie, zoals bestuurders, arbo-coördinatoren, facilitair managers, medewerkers vastgoed, zorgmanagers en locatieverantwoordelijken. 

MEER INFORMATIE

Via de navigatie aan de linkerzijde vindt u meer praktische informatie en meldt u zich direct aan. Wilt u meer weten over programma 'De Zorg Brandveilig' of gebruik maken van de kennisbank, kijk op www.dezorgbrandveilig.nl. Hier vindt u onder andere een artikel over praktijkvoorbeeld GGZ Rivierduinen.

deelnemersregistratie
 deelnemersregistratie