Risicogestuurde brandveiligheid bij UMC Utrecht

Risicogestuurde brandveiligheid bij UMC Utrecht

RISICOGESTUURDE BRANDVEILIGHEID IN DE PRAKTIJK - UMC UTRECHT


Op donderdag 24 november organiseert De Zorg Brandveilig in samenwerking met UMC Utrecht een inspirerende bijeenkomst over brandveiligheid in de praktijk. Tijdens de bijeenkomst hoort u hoe UMC Utrecht een risicogestuurde aanpak van brandveiligheid heeft vormgegeven met o.a. een bedrijfsbrandweer en het een eigen trainingscentrum dat tijdens een rondleiding ook aan u getoond wordt. U kunt zich nu inschrijven om de bijeenkomst gratis bij te wonen.

DIRECT IN DE PRAKTIJK

UMC Utrecht heeft in de afgelopen jaren grote stappen gezet om brandveiligheid in haar organisatie onder de aandacht te krijgen en te houden. Vanuit een risicogestuurde benadering zijn bouwkundige, installatietechnische en organisatorische veranderingen doorgevoerd. In een interactieve sessie leert u hoe UMC Utrecht het brandveiligheidsbeleid toepast en borgt in de praktijk.

UMC Utrecht heeft nieuwbouw aangegrepen om op een risicogestuurde manier naar brandveiligheid te gaan kijken. U leert onder meer over de totstandkoming en rol van het Integraal Plan Brandveiligheid (IPB) van UMC Utrecht, de brandveiligheidsvoorzieningen die aan de hand van het IPB zijn uitgewerkt en hoe dit plan zich verhoudt tot handelen in de praktijk. Ook komt (de keuze voor) het watermistsysteem dat UMC Utrecht toepast ruimschoots aan bod en er is aandacht voor onderwerpen als de bedrijfsbrandweer, samenwerking met de regionale brandweer en het speciale trainingscentrum waar medewerkers aan de hand van realistische scenario’s worden getraind. Het laatste deel van de bijeenkomst bestaat uit een rondleiding, waardoor u verschillende door UMC Utrecht toegepaste technische installaties met eigen ogen kunt aanschouwen.

SCHRIJF U KOSTELOOS IN

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Inschrijven kan via het navigatiemenu aan de linkerzijde. De bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is in de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen, umc’s en revalidatiecentra. Het programma is vooral interessant voor iedereen die betrokken is bij het thema brandveiligheid in zijn organisatie, zoals bestuurders, arbo-coördinatoren, facilitair managers, medewerkers vastgoed, zorgmanagers en locatieverantwoordelijken. 

MEER INFORMATIE

Via de navigatie aan de linkerzijde vindt u meer praktische informatie en meldt u zich direct aan. Wilt u meer weten over programma 'De Zorg Brandveilig' of gebruik maken van de kennisbank, kijk op www.dezorgbrandveilig.nl.