Campus Café: Mobility

 

In samenwerking met onze partners CGI en MKB Rotterdam organiseren we op maandag 2 december het eerste Campus Café rondom het thema Mobiliteit.

 

Dit Campus Café is interessant voor zowel de tech-onderlegde (semi)professionals als voor de non-tech professionals. We verzorgen namelijk samen met onze partner CGI twee parallel sessies. In je aanmelding maak jij de keuze of je liever meegenomen wordt in de trends van mobiliteit (non-tech) of dat je er liever wat dieper op ingaat tijdens de case Talking Traffic (tech).

 

We ontvangen je graag tussen 16.00-16.30 uur. Om 16.30 uur start het inhoudelijke programma. Om 19.00 uur ronden we af. 

Tijdens het Campus Café verzorgen we een lichte maaltijd. Heb je specifieke dieetwensen, dan kun je die doorgeven tijdens je aanmelding. 

 

Smart Mobility (non-tech)

Ward Koopmans - Director Consulting Expert Smart Mobility

De wereld van stedelijke mobiliteit verandert ingrijpend door nieuwe technologieën. Voorbeelden zijn 'Internet of Things' met waardevolle interconnectiviteit; onderling verbonden apparaten en transportmiddelen of de reeks mogelijkheden met voorspellende analyses en AI.

Verschillende sociale ontwikkelingen bieden ook nieuwe kansen in de wereld van mobiliteit: verstedelijking, milieudruk (emissies) of nieuwe diensten gericht op gedragsverandering (MaaS).

CGI geeft een overzicht van initiatieven en projecten in de markt, gericht op de behoefte aan samenwerking die nodig is voor een succesvolle integratie van gegevens en diensten.

 

Case Study: Talking Traffic (tech)

Marcel Wiggerts - Senior project manager Transport & Logistics

Hoe kun je verkeersopstoppingen verminderen en hulpvoertuigen helpen met elektronische middelen? Het Talking Traffic-programma is een initiatief van het Nederlandse ministerie van I&W om betere middelen te krijgen voor het optimaliseren van verkeersstromen, verkeersgebruikers beter te informeren en congesties te verminderen.

Het programma is verdeeld in drie containers: de hard- en software op straat, de distributielaag en de presentatielaag. Bij elke container zijn meerdere partijen betrokken.

De uitdaging in het programma is om de standaard ETSI en andere protocollen aan te passen aan het specifieke Nederlandse gebruik en intelligente verkeerslichten te introduceren met prioritaire verzoekmogelijkheden.

 

Heel graag tot maandag 2 december!

Hartelijke groet,

IT Campus Rotterdam