Het Hoogspanningsstation verbindt.
Samen Schakelen.

Van NIMBY naar PIMBY?

Op maandag 9 november 2015 geven we vanuit verschillende perspectieven inzichten in het proces dat voorafgaat aan het bouwen of verbouwen van een hoogspanningsstation en gaan we in gesprek over de inpassing van nieuwe stations in het Nederlandse landschap, waarbij het landschapstype kan verschillen van verstedelijkt gebied tot veengebieden. Dat we hierbij rekening dienen te houden met de omgeving en de omwonenden is een feit.

Dat de transportbehoefte van elektriciteit, nu vanuit de energietransitie, nog steeds verder toeneemt, is een gegeven. Er komen meer opwekkers en gebruikers van energie wat vraagt om uitbreiding en versterking van de hoogspanningsinfrastructuur. De volgende vraagstukken liggen dan ook voor en dienen opgepakt te worden:

  • Hoe vertalen we de ambitie naar de uitvoeringsplannen?
  • Waar in het netwerk worden de nieuwe stations opgenomen?
  • Waar kunnen de nieuwe hoogspanningsstations fysiek worden geplaatst?
  • Hoe zorgen we dat deze in de omgeving passen?
  • Hoe gaan we in gesprek met de omgeving?

 

 

 

Voor wie
Voor technisch inhoudelijke professionals en medewerkers verantwoordelijk voor inpassing van onderstations bij energiebedrijven, netbeheerders, service providers, consultants en overheidsinstellingen. En ook deskundigen werkzaam bij grote industrieën, grootverbruikers, toezichthouders, gezaghebbers zoals gemeente en provincie, milieuorganisaties, ruimtelijke ordening en milieu, architecten en ingenieursbureaus.  

Waar
Technische Universiteit Eindhoven.

Kosten
De kosten voor deelname zijn € 285,- (excl. 21% btw). Voor studenten is deelname gratis.

Aanmelden
Registreren kan via deze website. Inschrijvingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld, dus reageer snel!

Annuleren
Uw inschrijving kan kosteloos geannuleerd worden tot 3 weken voor aanvang door een email te sturen naar info@jbace.nl. Daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Ben je verhinderd? Een vervanger kan vanzelfsprekend gebruik maken van uw inschrijving, door zijn of haar naam te sturen naar info@jbace.nl.

Licht op andere zaken
Breng aansluitend een bezoek aan GLOW: 7 - 14 november Eindhoven.
Kijk voor meer info op de website GLOW 

 

 

deelnameregistratie
 deelnameregistratie