aanmelder.nl, eenvoudig evenementen organiseren

Motor Circuitrijden Lelystad op 01-04-2012

Circuitrijden is voor iedereen. Of je nu een beginnende of ervaren motorrijder bent. Circuitrijden is leerzaam en geeft een geweldige kick. Het circuit biedt de ultieme mogelijkheid om op een veilige plek, zonder overig verkeer, te werken aan je voertuigbeheersing, bocht-,rem- en kijktechniek. Na afloop zul je merken, dat je rijvaardigheid een enorme sprong voorwaarts heeft gemaakt. Circuitrijden is geschikt voor alle typen motoren.

Wat kun je verwachten_
De rijders worden ingedeeld in 3 groepen. Per groep worden er 4 sessies gereden van ca. 15 minuten.

Groep 1: Beginners
Groep 2: Gevorderden
Groep 3: Profs

Zonder circuitervaring begin je altijd in groep 1. Bij groep 1 en 2 zullen ervaren instructeurs voorrijden. Vrij rijden is wel toegestaan voor rijders in groep 3. Voor en na elke sessie kun je bij de Instructeur terecht met al je vragen. Alle groepen rijden zonder tijdwaarneming.

Circuitinformatie
Het Politiecircuit in Lelystad heeft een lengte van ongeveer 2,5 km en een breedte van 9 meter. Het circuit heeft een recht stuk van 700 meter en er zijn linkse en rechtse bochten met verschillende bochtstralen aangebracht.

lelystad_pvi-595.jpg

Welke eisen worden er gesteld aan je motor?
Je motorfiets moet technisch goed in orde en fluisterstil zijn. Let ook goed op of de remblokken en banden nog voldoen! Wanneer je motorfiets op de dag zelf niet aan de eisen voldoet, dan kan je worden uitgesloten van deelname en krijg je geen geld terug. Het circuit is alleen toegankelijk voor motoren die op de openbare weg zijn toegelaten.

Welke eisen worden er gesteld aan je kleding?
Je dient over beschermende motorkleding te beschikken (textiel of leer), motorhandschoenen en motorrijlaarzen die de enkels bedekken. Het beste is als de kleding ook nog aan elkaar geritst kan worden. Een degelijke intergraal helm is verplicht. Dus geen Jet helm of een ander soort helm zonder kinbescherming. Een rugprotector is verplicht in de groep 3, in de groepen 1 en 2 wordt gebruik geadviseerd.

Is het mogelijk om over te stappen naar een andere groep tijdens de dag?
Ja, in overleg kun je overplaatst worden naar een andere groep.

Ben je verzekerd tijdens het rijden op het circuit?
Tijdens het rijden op een circuit is je motor niet verzekerd. Bij sommige verzekeringen is dit echter wel mogelijk in het kader van rijvaardigheidstraining. Daarover dien je zelf te informeren bij je verzekeraar.

Wat nu als het regent?
Als het regent gaat de circuitdag gewoon door. Het is niet mogelijk je inschrijving te annuleren wegens weersomstandigheden.

Ik heb een 25 KW motor, kan ik mee doen?
Het is geen probleem om met deze motor mee te doen.

Ik heb nog geen rijbewijs?
Voor het rijden op een circuit heb je geen rijbewijs nodig. Je moet wel beheersing hebben over je motor.

Motor huren
Ben je niet in het bezit van een motor of vind je het een te groot risico om met je eigen motor deel te nemen aan de circuitdag? We bieden je de mogelijkheid om een motor te huren.

Annuleren
Annuleren is mogelijk tot een maand voor het circuitevenement. Je kunt dan je ticketgeld (excl. fee) minus €15,- administratiekosten terug ontvangen. Na deze datum is restitutie van het ticketgeld niet mogelijk. Een gereserveerde plek mag altijd, mits wij daar tijdig van op de hoogte worden gesteld, over worden gedragen aan iemand anders.

Heeft u vragen?
Heb je vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op. Wij geven je graag alle benodigde informatie.

Beschikbare plaatsen
Per groep is er een maximaal aantal rijders vastgesteld. Vol=vol dus wees er snel bij.

Wij hopen u op het circuit te mogen begroeten.

event deelnemersregistratie
 event deelnemersregistratie