Workshops

Tijdens de CMI Get Together worden er vijf workshops aangeboden, waarvan er één kan worden gekozen. Hieronder is per workshop beschreven wat de workshop of film inhoudt.

 1. Workshop: 'Van uitstel naar aanpak'
Chantal de Haas

Ben jij nieuwsgierig hoe je uitstelgedrag beter kunt leren herkennen bij jezelf en bij
studenten? Kom dan naar deze workshop en stel dat vooral niet uit. Je krijgt een concreet instrument aangereikt en tips voor het aanpakken.

2. Workshop: 'Kleuranalyses' (VOL)
Claudia Pijpers

In de workshop 'Kleurenanalyses' ga je samen met je collega's onderzoeken welke kleuren het beste bij de tint van je huid, ogen en haar passen en welk seizoenstype je bent. Door de juiste kleuren te dragen in je kleding en accessiores bereik je harmonie en ben je zichtbaar. Na de workshop ontvang je een kleurenkaart die je mee kunt nemen als je gaat shoppen! Een waarschuwing is wel op zijn plaats: de mogelijkheid is aanwezig dat je na deze workshop een compleet nieuwe garderobe wilt aanschaffen. 

3. Workshop: 'LOB, het nieuwe SLC?'
Monica Heikoop 

De Hogeschool Rotterdam is bezig om SLC een nieuwe impuls te geven.
LOB is hiervoor een inspirerend instrument. Ervaar het zelf!

4. Workshop: 'De beeldstudio: Wat kan je er doen?'
Tom van Hasselt

In deze workshop wordt het apparatuur van de beeldstudio toegelicht en kan je er zelf mee experimenteren. Als je overweegt een kennisclip of instructiefilm te maken of een college online wil zetten, geeft deze workshop handvatten hoe je dit kunt aanpakken. Wat kan je met een greenscreen en hoe werkt een autocue zijn voorbeelden die tijdens de presentatie voorbij komen.

5. Film: 'Most likely to succeed' 

Het doel van deze instructiefilm is vooral discussie losmaken, niet om een doel te stellen. De manier waarop we naar leerstof en het leerproces van de leerling (student) kunnen kijken en welke dynamiek deze in je onderwijs kan brengen staat hierbij centraal. Uiteraard stelt dat direct vragen bij de rol van ons als docent. Deze film laat zien hoe belangrijk verandering van het onderwijs is, omdat de wereld om ons heen verandert.

6. Documentaire: 'Studeren als rite de passage'
Marina Meeuwisse

Stadspsycholoog Marina Meeuwisse is docent op de Hogeschool Rotterdam en erg geïnteresseerd in de leefwereld van haar studenten. Hier zit de hele wereld in de collegebanken: veel studenten hebben wortels elders in de wereld. In veel gevallen zijn ze de eersten in hun familie die studeren, maar de schooluitval onder studenten met een niet-Westerse achtergrond is hoog. Tel daarbij de zogenaamde ‘integratieparadox’ op: onderzoek van het SCP toonde aan dat veel hoger opgeleiden met niet-Nederlandse achtergrond een grotere afstand tot de Nederlandse samenleving ervaren.

Meeuwisse zette daarom 31 van haar eigen studenten voor de camera om hen zélf hun verhaal te laten vertellen. Wat betekent hun studie voor hen? Ervaren ze een verandering in sociale status – als rite de passage – en hoe gaan ze daarmee om? Hoe kijken ze aan tegen diversiteit, Nederland en integratie? Volgens Meeuwisse laat de documentaire zien dat de polarisatie die vandaag de dag het maatschappelijke debat bepaalt, geen rol van betekenis speelt in de collegebanken. Ze noemt haar documentaire een ‘hoopvol document’ over de huidige generatie studenten.

 

Meld je nú aan