​​​

Communicatiepodium

inclusieve communicatie

Donderdag 7 maart 2024 | Universiteitsbibliotheek

Programma

13:45 - 14:00 Aanmelden + badge ophalen

14:00 - 14:45 Keynote Gian-Louis Hernandez

14:45 - 15:00 Break

15:00- 16:30 Workshop inclusieve communicatie

16:30 -17:30 Afsluitende borrel

Over het programma

Zorgen onze teksten en evenementen ervoor dat iedereen zich thuis voelt aan de UvA? Dat onderzoeken we tijdens het Communicatiepodium van 7 maart over inclusieve communicatie. Je leert hoe je jouw boodschap aantrekkelijk maakt voor een divers publiek.

Met inclusieve communicatie helpen we discriminatie, ongelijkheid en vooroordelen te verminderen. Enorm belangrijk voor een universiteit die inclusieviteit en diversiteit hoog in het vaandel heeft staan. In oktober stopten velen van jullie dan ook juist dit onderwerp in onze ideeënbus. Tijd om ons verder te verdiepen.

Keynote door Gian-Louis Hernandez

Dr. Gian-Louis Hernandez doet onderzoek naar ras, etniciteit en nationaliteit in het internationaal hoger onderwijs. Hij onderzoekt hoe beeld en taal bijdragen aan de inclusie. Gian-Louis geeft ons praktische voorbeelden en veel inspiratie om onze communicatiemiddelen en onze teams nóg inclusiever te maken.

Workshop door Hamza Ouamari van Cultuurmarketing

Tijdens de workshop leer je aan de hand van de zes principes van inclusieve communicatie hoe je communicatie-uitingen kunt verbeteren om een breder publiek te bereiken en zo min mogelijk mensen uit te sluiten. Vervolgens werk je in een kleine groep aan een praktijkcase. Na de workshop kijk je met een nieuwe mindset naar communicatie-uitingen en kan je deze toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen.