...de Basis smaakt naar (nog) meer!

De Basis GGZ bestaat vijf jaar. Een essentieel zorgaanbod met een eigen vorm van behandelen, een intensieve samenwerking tussen cliënt en behandelaren en met veel aandacht voor vernieuwing. Professionals kijken verder dan de behandelkamer en de psychologie, waarbij positieve, duurzame gezondheid centraal staat. Op het Congres Basis GGZ 2018 werd dit allemaal besproken.

Een korte sfeerimpressie

(scroll naar beneden voor een langere versie)

Het programma van het Congres Basis GGZ 2018 boodt een proeverij van alles wat de Basis GGZ te bieden heeft. Visionairs, grondleggers, behandelaren, cliënten, beleidsmakers, wetenschappers, verzekeraars... de Basis GGZ is vanuit veel verschillende hoeken belicht. En er was tijd om te ontspannen, te delen, te netwerken en te ervaren. 

Er waren 4 hoofdthema's die in verschillende zalen waren te volgen. Via onderstaande pagina's kun je alle presentaties en sprekers terugkijken. 

Zaal 23 Positieve gezondheid

De hoofdzaal stond in het teken van positieve gezondheid en werd geopend door de grondlegger hiervan, Machteld Huber. Verdere sprekers gingen in op het samenwerken. Samenwerken met zowel andere zorgaanbieders als in netwerken. Ook werd er verder gekeken dan de mentale gezondheid door naar arbeid en voeding te kijken als factoren voor gezondheid. 

Klik hier voor alle presentaties en films van de sprekers in zaal 23

 

Zaal 24 Eigen regie

Deze zaal stond compleet in het teken van hoe een cliënt zo veel, en zo snel, mogelijk eigen regie over zijn leven te laten voeren. Dit is behandeld rondom verschillende vormen van omgaan met wachttijden, het generalistisch kortdurend behandelen en herstelondersteunende therapie. Keynote spreker in deze zaal was grondlegger van het KOP-model Paul Rijnders. 

Klik hier voor alle presentaties en films van de sprekers in zaal 24

 

Zaal 25 Innovatie

Blended behandelen, VR brillen, design technologie, stapelblokken, een slaaprobot maar ook substitutie en continu leren & verbeteren. Het kwam allemaal voorbij in de zaal die uit elkaar spatte van innovatie, vernieuwing en creativiteit!

Klik hier voor alle presentaties en films van de sprekers in zaal 25

 

Zaal 26 Transparantie

Er is al heel wat data beschikbaar binnen de Basis GGZ. In deze zaal is besproken wat er met al deze data al mogelijk is en wat we er in de toekomst mee kunnen gaan doen. Websites met keuzeinformatie en meetinstrumenten die vaker dan eens bijhouden of de therapie nog de juiste zorg op de juiste plaats is. 

Klik hier voor alle presentaties en films van de sprekers in zaal 26

 

Lange sfeerimpressie van Congres Basis GGZ 2018

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren