In één dag bijgepraat over duurzaam presteren

Introductie
Het vermogen om goed te kunnen herstellen is in de topsport al lang geaccepteerd als een belangrijke succesfactor voor duurzaam presteren. Ook binnen het bedrijfsleven en de zorg dringt door dat slaap en herstel van groot belang zijn voor duurzame inzetbaarheid.

Alleen hoe doe je dit? Welke factoren spelen hierbij een rol? Wat weten we eigenlijk over slaap als cruciaal middel voor (mentaal & fysiek) herstel om te kunnen blijven presteren? Welke rol speelt de biologische klok hierbij? En welke effecten hebben licht en beweging op onze lichaamsklok? Juist deze elementen komen via energieke bijdragen van praktijkdeskundigen en wetenschappers aan bod tijdens het congres!

Sessies naar keuze
Het congresprogramma biedt een combinatie van inspirerende en verhelderende keynote lezingen én verdiepende gesprekken in kleine groepen rond stellingen of praktijkvoorbeelden in parallelsessies. Tijdens de sessie neemt een praktijkdeskundige u mee in zijn/haar ervaringen.  Denk aan thema's als:
. stress (nodig om fit & gezond te blijven)
. beperken schadelijke effecten nachtwerk
. slaaphouding beïnvloedt slaapkwaliteit
. uitkomsten van recent slaaponderzoek
. de positieve effecten van een powernap
. rol van licht-input

U maakt zelf vooraf een keuze aan welke sessies u wilt deelnemen.

Doelgroep
Het congres is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het thema slaap, herstel, de biologische klok en de toepassing hiervan in zowel sport als het bedrijfsleven. Bent u een HR-manager, trainer, coach, (top)sporter, professional in de zorgketen (huisartsen, bedrijfsartsen, sportartsen, fysiotherapeuten) of op andere wijze betrokken, dan is deze dag zeker iets voor u! Informatie over accreditatie vindt u onder het desbetreffende kopje in het menu.