In één dag bijgepraat over duurzaam presteren

Introductie
In de topsport is slaap een onmisbaar onderdeel van het herstel; in het bedrijfsleven is dit onderwerp echter nog een taboe. Tijdens dit unieke eendaagse congres bespreken (internationale) experts en praktijkdeskundigen de stand van zaken rond slaap, herstel en onze biologische klok zowel binnen de (top)sport als in het bedrijfsleven. Hoe om te gaan met slaaptekort, 'social jetlag', werkstress en voeding? Denk aan het doel van een powernap, de rol van slaap bij sporters & werknemers, of anders leren denken over stress. Maar ook aan het beïnvloeden van onze biologische klok met licht, voeding en beweging.

Sessies naar keuze
Het congresprogramma biedt een combinatie van inspirerende en verhelderende keynote lezingen én verdiepende gesprekken in kleine groepen rond stellingen of praktijkvoorbeelden in parallelsessies. Tijdens de sessie neemt een praktijkdeskundige u mee in zijn/haar ervaringen.  Denk aan thema's als:
. stress (nodig om fit & gezond te blijven)
. nachtdienst en licht
. slaaphouding beïnvloedt slaapkwaliteit
. uitkomsten van recent slaaponderzoek
. powernap
. effecten van licht op de biologische klok

De sessies steken in op sport, bedrijfsleven of een combinatie van beide.  U maakt zelf vooraf een keuze aan welke sessies u wilt deelnemen

Doelgroep
Het congres is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het thema slaap, herstel, de biologische klok en de toepassing hiervan in zowel sport als het bedrijfsleven. Bent u een HR-manager, trainer, coach, (top)sporter, professional in de zorgketen (huisartsen, bedrijfsartsen, sportartsen, fysiotherapeuten) of op andere wijze betrokken, dan is deze dag zeker iets voor u!