De organisatie is blij met de dagvoorzitter en sprekers die hun medewerking hebben toegezegd. Een korte omschrijving van ieders expertsie tref je hieronder aan. 


 

Dagvoorzitter

Cees Vervoorn is met ingang van 1 maart 2020 Manager Toegepaste Wetenschap (chief science officer) bij het Kenniscentrum Sport & Bewegen. Hij is verantwoordelijk voor de wetenschappelijke positionering van het Kenniscentrum en zorgt voor het strategisch onderhoud en uitbreiding van het kennisnetwerk met de wetenschap en andere kennispartners. Dit houdt in dat hij vanuit zijn functie de verbindende schakel tussen de wetenschap en de praktijk zal zijn. Hij zal inspelen op vragen en behoeftes uit het veld maar ook zorgen dat vragen vanuit hogescholen en universiteiten op hun beurt weer naar het werkveld worden ‘vertaald’. Cees was hiervoor Lector Topsport & Onderwijs aan de HVA. 

 

Sprekers

Vincent Gouttebarge is een voormalige (Franse) profvoetballer en thans medisch wetenschapper. Hij is werkzaam als universitair docent bij het Academisch Medisch Centrum. Tevens is hij Chief Medical Officer bij de World Players’ Union FIFPro, de wereldse vakbond voor profvoetballers.

Afke van de Wouw begeleidt vele topsporters en -teams als sportpsycholoog. Na een studie fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht, studeerde ze bewegingswetenschappen aan de VU Amsterdam, met als hoofdrichting sportpsychologie. Zij werkte als sportpsycholoog o.a. bij as onderdeel van de staf van VVV-Venlo, FC Twente en, FC Utrecht en Vitesse en heeft daarnaast een praktijk waar zij sporters en coaches individueel begeleidt op sportpsychologisch gebied. Samen met Yara van Gendt runt ze de maatschap WOUW Performance Coaching vanuit de KNVB campus in Zeist waar ze ook projecten hebben in de gezondheidszorg en bedrijfsleven.

Ruud den Hartigh is universitair hoofddocent Talentontwikkeling & Creativiteit bij de Faculteit Gedrags- & Maatschappijwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daar coördineert hij het internationale masterprogramma Talent Development and Creativity. In zijn onderzoek werkt hij nauw samen met organisaties als de KNVB, FC Groningen en het Korps Commandotroepen. Thema’s die centraal staan in deze onderzoeksprojecten zijn talentselectie en –ontwikkeling, psychologisch momentum en resilience (veerkracht). 

Froukje Smits is senior onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht. Ze begon haar loopbaan als docent bewegingsonderwijs, waarna ze een master (sport)pedagogiek aan de Universiteit Utrecht cum laude afrondde. Sinds 2010 werkt ze als onderzoeker aan vraagstukken over de maatschappelijke impact van sport en bewegen. Froukje werkt binnen het lectoraat Participatie en Stedelijke Ontwikkeling, waar ze de onderzoeklijn Maatschappelijke impact van sport en bewegen coördineert. Daarnaast is ze HU-netwerkmanager voor het kennis en innovatie netwerk Sport & Society. Tevens werkt ze als (buitenpromovenda) aan haar proefschrift ‘U on Board’ over jeugdsport aan de Universiteit Utrecht. Froukje werd in 2020 genomineerd als onderzoeker van het jaar.