Dit zijn de sprekers die met jou het avontuur aan gaan!

 

Simone Filippini, Directeur Cordaid

 

                  

Bas van Abel, Founder Fairphone

 

Bij de registratiebalie op 11 december kan je je voorkeur aangeven voor onderstaande sessies. Aan elke sessie kan een beperkt aantal personen deelnemen.

 

PECHA KUCHA

 

Gerdien Seegers, Business developer Cordaid

Smart Water Solutions heeft een duurzaam business model (o.a. watershop) ontworpen voor toegang tot schoon water in Gujarat, India

 

Sjors Boelaars, Head B2C Marketing Sales Moyee Coffee

Moyee Coffee staat voor Radically Good coffee. Een radicale verandering in de keten maakt het mogelijk 35x meer waarde te creëren dan reguliere fair trade in een ontwikkelingsland als Ethiopië. Hoe? Een business model volgens het FairChain principe: waarde toevoegen aan het begin van de keten. Een gebrande koffie boon levert 4 –7 keer meer op dan een onverwerkte boon. Daarom opende Moyee Coffee twee maanden geleden hun eerste branderij in Ethiopië

 

Nahuel Beccan, Architect/ Urban designer MAP Urban Strategies

MAP Urban Strategies ontwerpt duurzame stedelijke strategieën in Mexico om overstromingen te voorkomen. De culturele identiteit van de lokatie én de actieve participatie van lokale actoren staan centraal in de ontwikkeling van de ontwerpen.

 

Chantal Heutink, Founding Director I-Care Pads & Afri-Can Foundation

I-Care produceert kwalitatief hoogwaardig en herbruikbaar maandverband in Kenia. Daarnaast traint zij meisjes en jongens en geeft voorlichting op het gebied van 'menstrual hygiene management' zodat zij meer zelfvertrouwen krijgen.

Samuel Waterberg, founder Micro Pensions

90% van de mensen in Ghana werkt in de informele sector, wat betekent dat miljoenen mensen geen mogelijkheid hebben om een pensioen op te bouwen. Samuel zet samen met Enviu een micropensioen fonds op met de ambitie binnen 5 jaar 500.000 mensen van een zekerdere toekomst te voorzien

 

Jacquelien Bunt, Discovered

Discovered is een on-line marktplaats waar je handgemaakte producten koopt rechtstreeks van de makers in opkomende landen. Zo biedt Discovered (veelal vrouwelijke) ondernemers toegang tot de markt en ontvangen zij een hogere, eerlijker prijs voor hun producten.

 

GETTING UP TO DATE

Martijn Blom, De Investeerdersclub en Droomzaken

Een inkijkje in de wereld van business angels en impact investment. Wat is het eigenlijk en voor wie is het interessant? Hoe verhouden deze investeringen zich tot alternatieven als bijvoorbeeld subsidies of crowdfunding. Kortom deze sessie helpt je bepalen wat de (on)mogelijkheden van privaat kapitaal zijn voor jouw onderneming of initiatief.

Boris Alberda, Business development manager Entrepreneurship Cordaid

Boris neemt je mee in de wereld van markttoegang vanuit de ervaring van Cordaid. Ondernemerschap onder uitdagende omstandigheden. Zaken doen in landen in ontwikkeling is 'business unusual'. Waar moet je op letten? Welke lessen hebben we tot nu toe geleerd? Wat zijn de valkuilen en succesfactoren? Een aantal businesscases van Cordaid wordt toegelicht.

 

Esther Blom, Enyini

In deze training staat business model generation centraal. Door een overzichtelijk schema in te vullen kan je zien of alle aspecten van je idee of onderneming goed uitgezocht zijn, of het financiele plaatje haalbaar is en met welke partners samengewerkt kan worden. De output kan bovendien gebruikt worden om nieuwe samenwerkingspartners jouw idee uit te leggen of mogelijke geldschieters te overtuigen.

 

Jef van Wingerden, ISTN

In deze salestraining draait het om het verkoopgesprek. Wat zijn de belangrijkste stappen, theorieën en modellen voor het afsluiten van een verkoopgesprek? Hoe zorg je ervoor dat de klant of investeerder in jouw voorstel zijn oplossing ziet en ja zegt? Hoe ga je effectief om met eventuele bezwaren? 

 

Georgina Kwakye, Pimp my Village

Pimp my Village richt zich in deze sessie specifiek op sociaal ondernemerschap met en voor Afrikaanse migranten en diaspora. Twee sprekers (Tamara Swart, Made4Giving ; Hasan Giire, Awdal Development Organisation) geven aan hoe zij zijn hun sociale onderneming hebben opgezet, waarbij ze vanaf het begin hebben gekozen voor een sociaal ondernemende aanpak met een verdienmodel met aantoonbare resultaten en sociale impact. Welke lessen levert zo'n aanpak op, en waaruit blijkt de meerwaarde van de speciale band die migranten hebben met het land van hun (voor)ouders? Met een inleiding van Bob van Dillen, Cordaid. Alleen in de 1e ronde

Fennie Lansbergen, Business developer Enviu

Lean Start-up training. Lean Startup Management is een methode gericht op het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten waarbij het leren van 'de klant' vanaf het begin centraal staat. Met zo min mogelijk middelen wordt geprobeerd een product of project zo snel mogelijk effectief op te zetten. Alleen in de 1e ronde.

 

Chelladurai Solomon, Management Consultant en India Advisor voor Cordaid

Over het succes en de uitdagingen voor sociale ondernemingen in India en Bangladesh. Solomon is een expert op het gebied van actie-onderzoek naar maatschappelijke thema's en de evaluatie van ontwikkelingsprojecten. Hij voert momenteel een onderzoek uit naar sociale ondernemingen in India en Bangladesh. Hij licht een tipje van de sluier op van de eerste resultaten en geeft jou noodzakelijke tips! Engelstalig.

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren