De Winnaars van de Cordaid Social AdVenture zijn bekend!

Alle acht finalisten kregen tijdens het event de mogelijkheid hun project te pitchen voor de publieks- en vakjury. Microjustice4all won de scale-up Award. Bast BBQ Kokoskool kreeg de start-up Award. Beide prijzen waren goed voor €10.000 aan business ondersteuning op maat.

De publieksprijs, twee retourtickets naar het project, is gewonnen door Stichting Niketan voor hun Dayapara Biodegradable Diaper. De vakjury besloot ter plekke dat ook deze winnaar de €10.000 aan business ondersteuning krijgt.

Maar liefst 69 sociaal ondernemers en particuliere initiatieven hebben hun plan gedeeld op www.cordaidsocialadventure.nl. Tot aan 15 november konden plannen ingediend worden. De finalisten zijn ingedeeld in twee groepen: initiatieven die meedingen voor de titel Start-Up star en initiatieven die kans maken op de titel Scale-Up Star.

 

Scale-Up Stars

 

MicroJustice4all
MicroJustice4all is een organisatie die zich inzet voor juridische bescherming van de allerarmste laag van de bevolking in landen in Zuid-Amerika, Afrika en Europa. Daarbij richt de organisatie zich op simpele maar effectieve juridische hulp bij oa contracten, huwelijken, geboortecertificering of bij het opzetten van een bedrijf.

The Tengkawang Alternative
De olie uit noten van de bedreigde Tengkawang boomsoort biedt een alternatief voor palmolie en biedt perspectief voor het regenwoud van Borneo en de lokale bevolking die hier leeft. The Tengkawang Alternative zet kleine verwerkingsbedrijfjes op waar de lokale bevolking de noten verwerkt tot Tengkawang vet.

Sypo Uganda
Voor Afrikaanse ondernemers op het platteland is het vaak lastig om toegang te krijgen tot micro-financiering omdat zij ver van elkaar af wonen en het te duur is voor microfinancierders. SYPO Uganda Ltd. is een microfinancieringsbedrijfje dat drie jaar geleden is opgericht om een businessmodel te ontwikkelen speciaal voor het Afrikaanse platteland.

 

Start-Up Stars

 

Doozze
Doozze verbindt toerisme met gastgezinnen in Zuid Amerika en Azie. Op het online platform www.doozze.com is het mogelijk om overnachtingen te boeken op unieke locaties.

Dayapara
De dayapara is een biologisch afbreekbare luier die wordt aangeboden aan verstandelijk gehandicapte kinderen en jongvolwassenen in Bangladesh. Deze groep van tien tot vijftienmiljoen mensen wordt vaak genegeerd door de bevolking. De biologisch afbreekbare luier biedt een hygiënische oplossing voor de vaak incontinente doelgroep maar biedt ook werkgelegenheid in Bangladesh.

Rice Mill Lakay
Met dit initiatief wil Rice Mill Lakay de rijst in Haïti op de kaart zetten. De organisatie koopt de rijst op van boeren en verwerkt deze tot witte rijst. Hiermee willen zij zowel de rijstconsumptie als de rijstproductie in Haiti stimuleren.

Malawi Supers
Supermarkten in Malawi bieden vaak uitsluitend producten uit het buitenland aan waardoor lokale boeren en producten geen toegang hebben tot de bevolking. Door een Malawiaanse Super op te zetten wordt de interne markt versterkt.

BAST BBQ-Kokoskool
Voor de productie van één kilogram houtskool heb je vijf kilogram hout nodig. Van de bast van kokosnoten heb je drie kilogram nodig om één kilogram kokoskool te maken. Sulawesi in Indonesië produceert jaarlijks 15 miljard kokosnoten. BAST BBQ-Kokoskool produceert kokoskool van het afvalmateriaal van deze kokosnoten.

Allemaal te zien op 11 december!
Wil jij meer weten over de finalisten? Op 11 december pitchen zij tijdens het Cordaid Social AdVenture event. Laat je inspireren door deze ondernemende wereldverbeteraars en beslis mee wie de publieksprijs verdient!

Op onze speciale site vindt je nog meer info en kan je je aansluiten bij het platform voor ondernemende wereldverbeteraars. We gaan nog veel meer leuke dingen doen!

 

Op onze speciale platformsite vind je alle info en kan je je aansluiten bij het platform voor ondernemende wereldverbeteraars.

Klik hier 

Vergeet niet je entreeticket voor het event te kopen! Het is niet meer mogelijk om nieuwe plannen in te dienen op het platform. Je kan echter nog wel op ingediende initiatieven reageren. Velen zijn op zoek naar initiatiefnemers in dezelfde regio, met soortgelijk concept of naar specifieke expertise. Gebruik het platform om nieuwe contacten te leggen en zo meer impact te creëren!

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren