Beschrijving:

Afgelopen februari is in de Rotterdamse haven het Fieldlab Additive Manufacturing opstart. Het Fieldlab biedt havengerelateerde bedrijven een gezamenlijke plek om ontwikkelingen op het gebied van 3D printen te versnellen en samen te werken aan toepassingen voor de (maritieme) industrie. Op RDM Rotterdam komen metaalprinters en een centrum voor het ontwikkelen van kennis op het gebied van metaal printen, 3D scannen, 3D ontwerpen en certificering. 

 

Een van de projecten in het Fieldlab Additive Manufacturing is het 3D printen van grote objecten: Large Scale Objects. 

In de maritieme, offshore en aerospace sector worden vaak grote onderdelen gebruikt. Partijen uit deze sectoren hebben aangegeven interesse te hebben om ook deze grote onderdelen te kunnen printen.  . Het is hierbij cruciaal dat het aantal kilogram materiaal dat per uur geclad of met draad neergelegd kan worden hoog is (doel >20 kg staal per uur) om te kunnen concurreren met de conventionele fabricagetechnieken. 

 

Wat gaan we doen in deze werksessie? 

U wordt geïnformeerd over het Fieldlab Additive Manufacturing en specifiek over het project 3D printing van Large Scale Object. Daarna gaat u samen met de aanwezigen dieper in op de uitdagingen bij het printen van grote objecten middels enkele use-cases.

 

Onder leiding van:

Vincent Wegener (RDM makerspace) en Jacqueline Schardijn (InnovationQuarter)

 

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren