Het maximum aantal deelnemers voor deze sessie is bereikt! Maak een keuze uit een van de andere interessante workshops.

Beschrijving:

Smart Maintenance staat op dit moment volop in de belangstelling, ook in de maritieme industrie. Dit ‘slim onderhoud’ maakt intensief gebruik van nieuwe en opkomende ICT-technologieën zoals krachtigere en goedkopere sensoren in het Internet of Things (IoT), opslagmethoden voor Big Data, en life cycle costing technieken en is volledig in lijn met de nationale Smart Industry agenda. Het toepassen van Smart Maintenance vertelt bijvoorbeeld exact wanneer de wanden van een schip te dun worden. Of helpt bij het maken van een snelle keuze en betere oplossing bij de aanschaf van reserve-onderdelen. Door voorspelbaar onderhoud ligt een aanzienlijke kostenreductie binnen handbereik. 

 

Initiatiefnemers Boskalis, Wärtsilä, Royal IHC, InnovationQuarter, NLDA/KIM, MCN, NMT, Stolt Tankers B.V., TNO, en WCM starten samen met Smart Industry het Fieldlab Smart Maintenance of Ships (SMASH) op voor de maritieme industrie. Het fieldlab SMASH vindt zijn oorsprong in de eerdere edities van Aerospace meets Maritime. 

 

Het fieldlab heeft tot doel kansrijke innovaties te testen, te ontwikkelen en in te zetten bij meerdere organisaties om onderhoud aan schepen voorspelbaar en daarmee te optimaliseren. Dit betekent dat niet alleen de ‘asset- owners’ meedoen, maar dat ook de toeleveranciers van service, maintenance, dataverwerking en -analyse worden betrokken.  

 

Wat gaan we doen in deze werksessie?

In deze werksessie wordt u bijgepraat over de mogelijkheden van Smart Maintenance, het fieldlab SMASH en komen de verschillende living labs aan bod. Daarna gaat u in gesprek over de uitdagingen en de mogelijke oplossingen.

 

Onder leiding van:

Roel Groenewold (kwartiermaker SMASH)
Edward Gilding (InnovationQuarter)

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren