Beschrijving

 

De behoefte om informatie veilig te kunnen delen groeit, maar de wijze waarop informatie wordt gedeeld verandert constant. Nu al communiceren meer machines real-time met elkaar over het internet dan mensen. Niet alleen mensen, maar ook dingen, organisaties, datasets, regels moeten daarom een identiteit krijgen. Een IP-nummer volstaat niet meer. Voor het Internet of Things heb je ook een Identity of Things nodig. 

 

Een nieuwe aanpak is hard nodig. Een aanpak die zorgt dat gedeelde informatiepositie veel makkelijker kan worden gerealiseerd tegen lagere kosten en met veel meer controle, veiligheid, vrijheid en privacy. Centraal in deze aanpak staat het gratis en open te gebruiken UETP internet protocol en de DENARS infrastructuur. Hiermee zijn mensen, organisaties, producten, goederen, diensten en transacties rechtstreeks met elkaar te verbinden, zoals websites dat nu al doen door (hyper)links in webpagina's. 

 

Nooit van UETP en DENARS gehoord? Dan bent u niet de enige. Maar toch maken deze innovaties kans de bouwstenen te worden van een nieuwe deklaag over het huidige internet. Een laag die transacties veiliger, betrouwbaarder, efficiënter en robuuster moet maken.

 

Wat gaan we doen in deze werksesie?

In deze werksessie wordt toegelicht hoe een gedeelde informatiepositie gerealiseerd kan gaan worden en wordt in een interactieve vorm invulling gegeven aan verschillende user cases, onder andere (jeugd)zorg, logistiek, financiële markt (fintech) en veiligheid.

 

Onder leiding van:

Floris Kleemans (Focafet) en Peter Tjia (InnovationQuarter)

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren