Beschrijving

Stichting Noordzeeboerderij heeft als doel het realiseren van een duurzame zeewiersector in Nederland. Nederland is sterk in de sectoren maritiem en agrofood en bevindt zich aan de nutriëntrijke, maar ook uitdagende Noordzee. Kortom, alle ingrediënten zijn al aanwezig om als Nederland een koploperspositie te pakken in de nieuwe sector: duurzame offshore biomassaproductie 

 

Als we erin slagen om op onze Noordzee rendabele en duurzame biomassa te produceren voor onze lokale Europese markt dan creëren we daarmee een nieuw Nederlands exportproduct. “Made in Holland” staat dan synoniem voor robuuste en efficiënte offshore biomassa-productietechnologie die wereldwijd kan worden afgezet. Om dit te bereiken moeten we nauw samenwerken en vooral ook nieuwe spelers inspireren om mee te doen.  

 

De Stichting Noordzeeboerderij heeft hiertoe onder andere het Zeewierplatform opgericht waar met aangesloten bedrijven (agrofood en maritiem), kennisinstellingen en overheden concrete stappen worden gezet naar de zeewiersector in Nederland. Er is echter nog volop ruimte voor nieuwe (maritieme) spelers die een bijdrage willen leveren aan het concept van de Noordzeeboerderij, gecombineerde activiteiten op zee met zeewier, schelpdieren, energie, etc. 

 

Challenge 

Daarom organiseren we als Stichting een challenge tijdens de workshop "Boerderij op zee zoekt maritieme oplossingen". We laten jullie kennismaken met de context, randvoorwaarden en belangrijkste ontwerpparameters. Daarna gaan jullie zelf aan de slag voor het beste concept voor grootschalige zeewierteelt op zee. Uiteraard zal de Stichting Noordzeeboerderij jullie met raad en daad terzijde staan. We hopen de deelnemers mee te geven dat duurzame en economisch rendabele grootschalige zeewierteelt een uitdagend maritiem vraagstuk is waarbij innovatie nodig is op het gebied van verankering, positienauwkeurigheid, installeerbaarheid, robuustheid, etc.  

 

Wilt u kennis maken met deze nieuwe ontwikkeling op zee, leren welke kansen dit biedt voor uw bedrijf en begrijpen op welke vlakken uw bedrijf meerwaarde kan bieden? Komt u dan vooral naar deze workshop, we kijken uit naar een enerverende en vernieuwende sessie.

 

Onder leiding van:

Eef Brouwers (Noordzeeboerderij) en Anne-Claire van Altvorst (InnovationQuarter)

 
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren