Beschrijving

Binnenkort zal een relatief grote groep werkenden ongeveer tegelijkertijd uittreden, de zogenoemde ‘Babyboomers’.  Hiermee lopen organisaties het risico kernwaarden te verliezen, de echte verhalen over de geschiedenis van de organisatie en een aantal kennisnetwerken.  Daarnaast staan er twee groepen (generatie Y en Z) te trappelen die aan het begin van hun carrièrepad staan.  Daartussen in zit een groep, generatie X, die het verbindend vermogen kan managen tussen deze groepen.   

De huidige tijdsgeest vraagt ondertussen ook om een andere manier van het creëren van oplossingen. Organisaties moeten een fundamentele verschuiving maken van statische hiërarchische systemen naar meer flexibele, natuurlijke vormen van leiderschap, waarin het individu en netwerken een grote rol spelen en waar co-creatie plaatsvindt.

Jonge Geesten® gelooft dat bedrijfsprocessen beter en sneller verlopen wanneer verschillende generaties en expertises samenwerken om zo complementair aan elkaar tot betere resultaten komen. Jonge Geesten® trekt vanuit het generatievraagstuk in organisaties een parallel naar het samenwerken binnen verschillende waardesystemen. Ze lopen hiermee voorop in waardecreatie en zijn inmiddels een succesvolle aanvulling en bruggenbouwer voor traditionele organisaties gebleken.  

 

Wat gaan we doen in deze werksessie?

In deze werksessie leert u de generatiespanning optimaal te benutten en gebruik te maken van elkaars kenmerkende kwaliteiten. En de mogelijkheden die co-creatie uw organisatie kan bieden.

 

Onder leiding van:

Maurice van Rooijen (Jonge Geesten®)

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren