De Carriere Zaak

De Carriere Zaak

Beste student,
Afgelopen week heb je een email van ons ontvangen. Hierin heb je kunnen lezen dat er binnen de Carriere Zaak van IFM in samenwerking met studenten die de minor Human Talent Development volgen, een aantal trajecten worden aangeboden die jou helpen (sneller) een plek te vinden om af te studeren. Het gaat hierbij om de volgende mogelijkheden:

1. Workshops

De workshops leren jou hoe je jezelf op je best kunt presenteren en je bepaalde vaardigheden (die erg belangrijk zijn in het bedrijfsleven) eigen kunt maken. De workshops zijn volledig gericht op het afronden van jouw studie in 2018! De 4 verschillende workshops worden in principe aangeboden op maandag 11 en maandag 18 december a.s.

2. Individuele coaching door vierdejaars Minorstudenten Human Talent Development
Het doel van dit coaching traject is om op een andere manier hulp te krijgen, namelijk door een medestudent. Dit traject wordt ingezet om jou zo snel mogelijk ondersteuning te bieden bij het weer oppakken en afronden van je studie. Een coaching traject bestaat uit 4 gesprekken van ongeveer een uur, inclusief het intake gesprek. Deze gesprekken zullen plaatsvinden op de maandagen tussen 20-11-2017 en 12-01-2018. De tijden zijn nader te bepalen.

3. Hulp bij het vinden van een bij jou passend onderzoeksvraagstuk
Tegelijk of aansluitend op het volgen van de workshops vanuit De Carrière Zaak helpt Bureau Externe Betrekkingen van IFM concreet bij het vinden van een bij jou passend onderzoeksvraagstuk. Dit gebeurt uiteraard wel met behoud van de eigen verantwoordelijkheid voor het verwerven van een onderzoeksopdracht.

Let op! Traject nr. 3 wordt alleen aangeboden als je ook workshops volgt.

Hoe werkt het?
Je kunt in het aanmeldformulier hieronder aangeven in welke trajecten je interesse hebt. Vorig jaar is deze samenwerking een groot succes geweest en hebben bijna alle studenten een afstudeerplek gevonden. Pak dus deze kans en investeer in jezelf!

 

* LET OP: voer hieronder je studenten e-mailadres in

Traject 1. Workshops

De workshops worden hoogstwaarschijnlijk op de aangegeven tijden (dus aan de randen van de dag i.v.m. beschikbaarheid voor hen die werken) aangeboden. Wanneer je je interesse voor de workshops kenbaar maakt zal je spoedig worden geinformeerd de definitieve tijden. Blok dus wel alvast maandag 11 en 18 december in je agenda voor de workshops en let goed op dat je geen dubbele afspraken maakt!

Workshop 1. Personal Branding
Hoe kun je jezelf onderscheiden van jouw concurrenten? Je volgt dezelfde opleiding en krijgt dezelfde kennis toegereikt. Het is belangrijk dat je je bewust wordt van jouw kwaliteiten, interesses, houding, verbeterpunten etc. Dit inzicht kun je inzetten in jouw carrière. We gaan onderzoeken wat jou jou maakt. Wat zijn jouw pluspunten? Maar ook; wat zijn jouw verbeterpunten? Zelfkennis verrijkt zowel je werkleven als je leven daarbuiten. Met deze kennis kun jij je onderscheiden van jouw concurrentie. Ook gaan we kijken naar personal branding op social media.

Workshop 2. Solliciteren

'If you want something you never had, you´ve got to do something you have never done'. Het einde van je studie is in zicht. Je hebt zo goed als alle studiepunten in de pocket en dus ga je op zoek naar een afstudeeronderzoek. Maar... waar begin je? Heb je mensen in je netwerk, een vorige stageplaats? Hoe leg je het eerste contact? Heb je wel eens naar je eigen voicemail geluisterd, jezelf opgezocht op google? Kan een recruiter binnen 6 seconden op jouw CV zien of jij geschikt ben voor de stage? Wat staat erin een succesvol, opvallend CV en waar zoekt een recruiter naar in jouw sollicitatiebrief? En als je dan uitgenodigd wordt voor het gesprek, hoe laat je dan een goede eerste indruk achter? Met elkaar gaan we aan de slag. In deze workshop nemen wij met je door of jouw sollicitatie vaardigheden jou een stageplek op gaan leveren. Daarom neem je natuurlijk ook je cv en motivatiebrief mee! We dagen je uit om met een kritische blik naar jezelf te kijken. Zou jij jezelf aannemen?

Workshop 3. Beroepsvaardigheden

Elke nieuwe baan of stage is spannend. Je bent nieuw, je bent dus nog niet wegwijs in de organisatie en kent nog (bijna) niemand. Hoe pak je dit dan aan? Stel je jezelf voor of wacht je af totdat jij voorgesteld wordt aan het team? En wat zeg je dan eigenlijk over jezelf? De training beroepsvaardigheden gaat over de periode waarin je van start gaat met je afstudeeronderzoek. Welke beroepsvaardigheden komen hier van pas om jouw onderzoek tot een succes te maken? In de training staan we onder andere stil bij thema’s als het durven opkomen voor jezelf, jezelf presenteren, samenwerken, het halen van deadlines en feedback vragen én zelf geven.

Workshop 4. Time/energy management

Zoeken naar een stageplaats, leren voor een tentamen, werken en uiteraard leuke dingen doen. Voor alles wat je doet in je al zo drukke leven heb je tijd nodig. Voel je constande werkdruk? Moet je nachten doorhalen om je opdrachten/werk af te krijgen? Als je dit wilt aanpakken om meer rust en een beter resultaat te krijgen is het tijd voor de interactieve workshop Timemanagement. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is tijd maken..! In de interactieve workshop Timemanagement gaan we aan de slag met verschillende theorieën en oefeningen hoe je beter en met een frisse blik kan aankijken tegen het maken van een tijdsplanning. Tijdens de workshop bieden we jullie tips en oefeningen waar je direct zelf mee aan de slag kan.

Traject 2. Individuele coachgesprekken

Als je hieronder aangeeft dat je interesse hebt in een coachtraject (4 gesprekken) met een student van de minor Human Talent Development, wordt er spoedig contact met je opgenomen zodat wij een goede match met een coach kunnen maken. Data/tijden van de 4 gesprekken zijn nader te bepalen.

Traject 3. Hulp bij het vinden van een bij jou passend onderzoeksvraagstuk

Nu je a.d.h.v. traject 1 en 2 hulp hebt gekregen in het voorbereidingsproces is het nu tijd om écht aan de slag te gaan. Je zult nu afstudeeropdrachten moeten gaan zoeken én starten met solliciteren. Michelle Lookerman, coordinator van De Carriere Zaak kan jou hierbij helpen. Via deze weg hebben al tientallen studenten uiteindelijk een plek gevonden. Let wel op: dit gebeurt alleen als JIJ je ook écht inzet! Als je hieronder kiest voor 'Ja' wordt er begin januari 2018 contact met jou opgenomen om een afspraak te maken.

bijeenkomst organiseren
 bijeenkomst organiseren