Developmental and epileptic encephalopathies in beeld, focus op DS and LGS​​​​

hybride webinar (19.00 - 22.00 uur)

04 april 2024 | StudioStream UTRECHT

Geachte collega,

Developmental and epileptic encephalopathies is de aanduiding voor een heterogene groep aandoeningen die wordt gekenmerkt door vroeg optredende, vaak ernstige epileptische aanvallen en EEG-afwijkingen, die  gepaard gaan met ontwikkelingsstoornissen en die verergeren als gevolg van epilepsie. De oorzaken van DEE is uiteenlopend van structureel tot genetisch, zoals het Dravet syndroom. Vaak wordt er geen oorzaak gevonden en wordt met name het epilepsie syndroom omschreven, zoals bij het syndroom van Lennox Gastaut. Aanvallen zijn vaak zeer moeilijk te behandelen. Tijdens dit hybride webinar zal een aantal epilepsie experts de diverse aspecten van het Dravet syndroom en Lennox Gastaut syndroom belichten: de presentatie, de behandeling en de resultaten van recente medicatie studies. Zo is er onder andere aandacht voor de ‘real word evidence’ met fenfluramine, een geneesmiddel dat recent geregistreerd is voor deze aandoeningen. 

Het wetenschappelijk programma wordt afgerond met een sessie waarin praktisch handvatten worden gegeven voor het gebruik van fenfluramine in de dagelijkse praktijk en een paneldiscussie waar al uw vragen aan bod komen. Dit webinar kunt u thuis online volgen, maar u kunt de bijeenkomst ook bijwonen als studiogast.

Een interessant programma dat u als behandelaar van mensen met epilepsie natuurlijk niet wilt missen.

Met hartelijke groet,

Floor Jansen, kinderneuroloog, WKZ/UMC Utrecht

Accreditatie is aangevraagd bij de NVN en het Accreditatiebureau verpleegkundig specialisten register.

Andere medisch specialismen zoals artsen verstandelijk gehandicapten en kinderartsen kunnen de accreditatiepunten van de NVN bijschrijven in hun register

Deelname aan deze bijeenkomst is zonder kosten, dankzij de financiële steun van de firma UCB

Locatie

Studio Stream

Maarssenbroeksedijk 2C

3542 DN

Utrecht

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren