Workshops Dementie-Event

Maak per ronde een keuze uit 4 verschillende workshops.

Workshop 1 Muziek voert je mee

Muziek maakt je vrolijk en ontspant. Muziek brengt ook vaak herinneringen boven, bijvoorbeeld van een vakantie in een mooi land of een dierbaar iemand. Een lied maakt soms ook dat je niet stil kan zitten. Muziek maakt onbewust een groot deel uit van ons bestaan. We gaan dat samen ervaren. Zing en doe mee in deze workshop!

Andrea Liebrand, neurologisch muziektherapeut Topaz

Foto: B. Krul

Workshop 2 Kunst inspireert

Het Mauritshuis verzorgt bijzondere rondleidingen voor mensen met dementie en hun naasten: onvergetelijk Mauritshuis. In deze workshop bekijkt u samen met een medewerker van Het Mauritshuis een aantal schilderijen, net alsof u een rondleiding krijgt. Het genieten van kunst en het gesprek daarover staan centraal. Samen brengen we de schilderijen tot leven. Kijk op de website van het Mauritshuis www.mauritshuis.nl/onvergetelijk

Shahaila Winklaar, rondleidster Het Mauritshuis

 

Workshop 3 Dansen is gezond

Dans combineert muziek en beweging. En in beweging blijven is gezond! Op muziek die u nog van vroeger kent gaat dat heel makkelijk. Danstherapeute Ingeborg van der Meer neemt ons mee in deze ervaring. Bij dansen maak je op een andere manier contact met elkaar. En dan ontstaat er vaak een dansfeestje. Vindt u de stap te groot? U bent ook welkom om te komen kijken en van de muziek te genieten.

Ingeborg van der Meer, danstherapeute Bewogen Bewegen

 

Workshop 4 Veranderende beelden over dementie

Welke beelden gebruikt Alzheimer Nederland als het gaat om mensen met dementie? Wat vindt u van deze beelden? We bekijken foto’s en filmpjes. In deze workshop gaan we aan de hand van deze beelden samen met u hierover in gesprek.
Bekijk het filmpje van Christa met dementie

Jos van der Poel, medewerker Alzheimer Nederland