De Nederlandse chipsector – de fundamentele bouwsteen van R&D en opleiding​​​​

Europa heeft de ambitie om voor de chipsproductie niet meer afhankelijk te zijn  van bepaalde landen buiten de Unie. Dit is een kans, want Nederland is wereldwijd groot in microchiptechnologie. Met een zeer specifieke rol: wij leveren technologie en kennis. Om de gewenste strategische autonomie op gebied van microchips te versterken heeft Nederland talent, hoogwaardige faciliteiten en investeringen nodig. Door het enorme arbeidstekort maken vooral mensen het verschil, niet alleen grote fabrieken.

TU Delft is een fundamentele bouwsteen in dit Nederlandse ecosysteem. We zijn niet alleen een van de grootste opleiders voor de sector. In Delft wordt gekeken naar baanbrekende nieuwe chiptechnologieën voor de toekomst.

Wij nodigen u van harte uit op 19 maart van 15.00 tot 17.30, inclusief borrel, op onze campus van de TU Delft in Den Haag, om meer over deze nieuwste chiptechnologieën, en de mensen daarachter, te ontdekken. Met de mogelijkheid om met de onderzoekers zelf te spreken over de toekomst van chiponderzoek, -onderwijs en -innovatie in Nederland.

De volgende onderdelen komen aan bod:

  1. Optica en geïntegreerde fotonica

  2. Chip-design

  3. Bio-electronica

  4. 6G en next-gen communicatie

  5. Halfgeleiders & quantummaterialen

Conceptprogramma

15.00 Ontvangst en inloop

15.15 Openingswoord Kofi Makinwa – Professor in Precision Analogue Systems TU Delft

15.30 Screening microdocumentaire “De Toekomst van Microelectronica bij TU Delft” + Q&A

16.15 Pitch: Innovatie in het Nederlandse microchip ecosysteem

16.30 Borrel

Locatie & Contact

TU Delft | The Hague

Bezuidenhoutseweg 63,

2594AC, Den Haag

thehague@tudelft.nl

www.tudelft.nl/thehague