Sprekers en experts

Sprekers (in alfabetische volgorde):

Floris van Alkemade (partner Solid Ventures)

Floris van Alkemade is sinds 1998 actief als ondernemende investeerder in ICT bedrijven. Van 1998 tot 2008 was hij General Partner bij de NeSBIC CTe fondsen, EUR 210M value added venture capital fondsen die hebben geinvesteerd in 38 jonge technologie bedrijven in Europa en de Verenigde Staten. In 2000 heeft Floris de operaties van de NeSBIC CTe fondsen in Silicon Valley opgezet. Eind 2005 heeft Floris samen met Robert Wilhelm en Herman deLatte Solid Ventures opgezet om te investeren in Nederlandse ICT bedrijven. Daarnaast heeft Floris diverse startups helpen opzetten die hij als business angel ook coacht. Voordat Floris in venture capital stapte was hij werkzaam bij Unisource NV, een pan-Europees telecom bedrijf, de investeringsbank MeesPierson NV en het consultancy bedrijf Andersson Elffers Felix BV. Hij heeft een Doctorandus titel in Bedrijfseconometrie van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Floris is actief betrokken als coach en commissaris bij diverse bedrijven waaronder Layar en BoosterMedia en hij is bestuurder van TSOC.
www.solidventures.nl

Matthijs Dierckx (Control Magazine)

Matthijs is de uitgever van Control Magazine, het vakblad voor de Nederlandse gamesindustrie. Naast een papieren uitgave heeft Control ook een nieuwswebsite en een jobsite. Ook verzorgt Control in opdracht van derden publicaties over onder andere games, zoals de Dutch Games go Global brochure.
-www.control-online.nl_

Maarten de Koning (Green Hill)

Maarten de Koning is Managing Director en mede-oprichter van Green Hill, een creatief agentschap welke bemiddelt tussen ontwikkelaars en investeerders, financieringen verzorgt en co-producties initieert. Maarten heeft een Bachelor of Business Administration (BBA) en is gecertificeerd ScrumMaster (CSM). Hij is werkzaam geweest als game producer en heeft daarvoor commerciële functies bekleedt, waarbij business development, concept ontwikkeling en het aantrekken van financieringen centraal stonden.
www.greenhillstudios.com

Mark Laagewaard (Directeur CrowdAboutNow)

Mark Laagewaard is directeur van CrowdAboutNow, hét Nederlandse crowdfunding platform voor ondernemers en investeerders. Op CrowdAboutNow kan iedereen vanaf €10 investeren in ondernemingen, bij succes krijgen de investeerders hun investering met rendement terug. Investeerders op CrowdAboutNow zijn daarnaast ook ambassadeurs van de onderneming; ze ondersteunen de ondernemer waar mogelijk met raad en daad.
www.crowdaboutnow.nl

Dominique van Ratingen (Directeur Media Desk Nederland)

MEDIA Desk geeft informatie over de subsidieregelingen van het MEDIA Programma en biedt begeleiding bij het doen van een aanvraag. Het MEDIA Programma is een initiatief van de Europese Commissie ter versterking van de concurrentiepositie van de Europese film-, televisie- en nieuwe media-industrie.
http://www.mediadesknederland.eu/nl

Laurens Rutten (CEO BoosterMedia)

Als oprichter en CEO van BoosterMedia is Laurens verantwoordelijk voor het dagelijks management van het team, de strategie en investor relations. Hij heeft een Master in Communicatie behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Laurens begon zijn carrière in de internationale media industrie en heeft in de afgelopen 10 jaar mobiel bedrijven opgezet en laten groeien.
www.boostermedia.com

Sander van der Vegte (Green Hill)

Sander van der Vegte is Creative Director en mede-oprichter van Green Hill. Sander heeft met ruim tien jaar ontwikkelervaring alle facetten van het game development meegemaakt en gebruikt deze kennis om games met potentie op de markt te krijgen. Hij evalueert en adviseert ontwikkelaars met als doel om hun produkten beter af te stemmen op de eisen van uitgevers en consumenten.
www.greenhillstudios.com

Experts (in alfabetische volgorde)

Naast de bovengenoemde sprekers zijn ook de onderstaande experts aanwezig voor speed dating sessies.

NOOT: Deze lijst wordt in aanloop naar het evenement geregeld aangevuld.

Mees Bernhagen (Tax Consultant bij Sajet Telting & Partners) kan alle vragen beantwoorden over WBSO, de Innovatiebox en andere fiscale zaken.

Bianca den Besten (Ondernemersadviseur bij Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland) kan alles uitleggen over rechstvormen in verband met funding en nog veel meer.

Frans van Duikeren (InnoSquad) kan als lid van InnoSquad een breed aantal ondernemersvragen beantwoorden (Innosquad is een netwerk van ervaren entrepreneurs, innovators, investeerders en professionals met elk minsten 10 jaar ervaring in innovaties EN ondernemen)

Jan Gerrand (Tax Manager bij Sajet Telting & Partners) kan alle vragen beantwoorden over WBSO, de Innovatiebox en andere fiscale zaken.

Dries Goosen (Fiscalist bij Deloitte, gespecialiseerd in Mergers & Acquisitions) kan je alles vragen over de fiscale aspecten van overnames/fusies en financiering.

Jan-Willem van Hall (Manager New Business bij Rabobank) is beschikbaar voor vragen en tips over leningen en andere bankzaken.

Jan-Willem Huizingh (Corporate finance consultant bij Deloitte, in het bijzonder actief in Techbranche) kan je alles vragen over de overname- en fusiemarkten, financiering en waardering van ondernemingen.

Rob Janssens (InnoPartner) kan helpen bij vragen op het gebied van projectsubsidies, fiscale aftrek, investeringspremies, fondsen en innovatiekredieten.

Renco Klijnsma (Claassen, Moolenbeek & Partners (CM&P)) CM&P is een onafhankelijk bedrijfskundig en bancair adviesbureau voor een brede groep van ondernemingen.

Anke Kuipers (Catchinggames) heeft als gamedeveloper haar eigen financiering geregeld en wil haar kennis met anderen delen.

Micha van der Meer (Witan) is al jaren actief binnen game development en wil zijn ervaringen graag delen.

Ezra Peeters (Sr Accountmanager Zakelijke Relaties bij Rabobank) is beschikbaar voor vragen en tips over leningen en andere bankzaken.

Mustafa Yilmaz (Fiscalist bij Deloitte, actief in Techbranche en Deloitte Fast 50 accountmanager) kan je alles vragen over R&D taxplanning (WBSO, innovatiebox, IP structurering e.d.) en andere belastingzaken.

draaiboeksoftware
 draaiboeksoftware