3e Update symposium Diabetes & Gedrag: Met het oog op de toekomst!

12 april 2017

Het belooft een interessante dag te worden met een overzicht van de stand van zaken rond diabetes type 1 en 2 vanuit een psychologische perspectief. We beginnen om 9.30 en eindigen rond 16.15 met een borrel.

Dr. Marijke Bremmer (psychiater VUmc) start de ochtend met Diabetes en depressie: is er licht?. Depressie komt veel voor bij mensen met diabetes. Zij gaat in op de nieuwste inzichten en behandelingen. Welke rol zou lichttherapie kunnen spelen in het beïnvloeden van stemming én glucoseregulatie?

Vervolgens zullen er 2 workshops gegeven worden in 2 rondes:

Prof. Hans de Vries (internist AMC) en prof. Frank Snoek (psycholoog VUmc) geven een Diabetestechnologie update: is het voor iedereen?. Aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke bevindingen en (uw eigen) ervaringen komen de vragen aan bod: Voor wie is wat geschikt/nodig? Welk psychologische factoren zijn hierbij van belang? Wat zijn vervolgens de klinische implicaties?

Drs. Hester van Bommel (projectleider/adviseur, Pharos) en drs. Marjan Mensinga (medisch antropoloog en SPV/POH GGZ) staan in de andere workshop stil bij de patiënt met beperkte gezondheidsvaardighedenZorg in eigen hand? Ondersteunen van zelfmanagement bij kwetsbare patiënten met een chronische aandoening. Hoe weet je als zorgverlener of de patiënt jou begrepen heeft, wat kan je doen, welke vragen stel je om meer te weten te komen over de context van de patiënt? En waarom is dat zo belangrijk? In deze workshop is veel ruimte voor interactie en het oefenen van verschillende vaardigheden.

Prof. Geert-Jan Biessels sluit de dag af met En niet vergeten...diabetes en cognitie. Welke cognitieve functiestoornissen kunnen samen met diabetes op kunnen treden? Wat zijn de meest kwetsbare patiëntengroepen? En hoe kunnen we vervolgens op individueel niveau uitspraken doen over diagnose en prognose?

We hopen u te zien op 12 april!

U kunt zich eenvoudig aanmelden via de link in het menu links. Doe het snel, want vol is vol.

Accreditatie wordt aangevraagdt voor de EADV, FGzPT, Huisartsen, NIV, POH-GGZ en V&VN.

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren