Digital Health missie naar België

De zorgvraag in Nederland en België is aan het toenemen en beide landen staan voor vergelijkbare uitdagingen in de zorg. Net als in Nederland, is de eindgebruiker in de zorgsector in België onderdeel van een versplinterd ecosysteem. De laatste jaren is er in België een beweging te waarnemen naar geïntegreerde zorg. Zorgactoren zoeken toenadering met het bedrijfsleven en er is sprake van een toenemende samenwerking tussen diverse zorgactoren. Kortom, er ontstaan kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven om samen te werken met onze Zuiderburen.

InnovationQuarter organiseert samen met haar partners een tweedaagse missie naar België om deze kansen voor bedrijven te verkennen. Tijdens de missie krijgt u inzicht in het zorgsysteem in België. In een korte tijd brengen we u in contact met voor u relevante partijen. Het (voorlopige) programma bestaat uit de volgende elementen:

 

  • Ins & outs over het Belgische zorgssysteem | Hoe doet men zaken in België?
  • Pitchevent
  • Ontmoetingen en partnering met relevante Belgische en Schotse zorgbedrijven en organisaties
  • Congres “Towards a future proof healthcare economy”

 

Voor wie?

Het doel van deze reis is het creëren van nieuwe business development kansen, vinden van technologie- en innovatiepartners en te inspireren in de unieke setting van het Belgische zorg- en innovatie-ecosysteem.

Het programma is gericht opgroeiende healthcare bedrijven, kennis- en zorginstellingen, die zich richten op:

  • Digital Health / MedTech: Slimme oplossingen om de beperkte resourches in de zorg zo goed mogelijk te benutten
  • Telemedicine, eHealth, Mobile Health (mhealth), Electronic Medical Record / Electronic Health Record (EMR/EHR), Personal Genomics, Big Data, Health IT, etcetera
event registration made easy
 event registration made easy