Woensdag 15 mei bijeenkomst Rotterdam Digivaardig

Hoe kun je W&T en digitale vaardigheden in het curriculum opnemen?

12.30 uur – 17.00 uur @ IT Campus Rotterdam, Scheepsbouwweg 11 te Rotterdam

 

Beste leerkracht, ICT-coördinator / directeur,

Basisscholen, (koepel)besturen, Gemeente Rotterdam en IT Campus Rotterdam en haar partners zijn allen bezig met hetzelfde vraagstuk: hoe kunnen we W&T en digitale vaardigheden inpassen in het curriculum van het basisonderwijs? Daarom organiseren we een bijeenkomst rondom dit gedeelde thema: 

 

IT Campus Rotterdam organiseert op woensdagmiddag 15 mei de bijeenkomst Rotterdam Digivaardig (12.30-17.00 uur) met een mooi inhoudelijk programma. Deze middag is voor zowel leerkrachten, ICT-coördinatoren als directeuren. Curriculumvernieuwing moet immers breed gedragen worden. 

 

In Rotterdam zijn er veel verschillen tussen scholen; scholen die al helemaal voorbereid zijn, scholen die experimenteren en scholen die nog niet zijn gestart. We nodigen al deze scholen uit, er is voor ieder genoeg inspiratie op te halen. 

 

Programma

12.30-13.30 uur           Ontvangst met lunch

13.20-13.30 uur           Woord van welkom
                                      Matthijs Jaspers / Daphne Swart (IT Campus Rotterdam)
                                      Rolf van den Berg (bestuurder Kind & Onderwijs)

13.30-14.30 uur           Workshop van onze partners

14.30-14.45 uur           Korte pauze

14.45-15.30 uur           Lezing van Felienne Hermans
                                      Het belang van IT-onderwijs op de basisschool

15.30-16.15 uur           Panelgesprek 

16.15-17.00 uur           Delen van inzichten met een hapje en een drankje 

 

Workshop van onze partners

De workshops worden mogelijk gemaakt door de partners van IT Campus Rotterdam: MaakotheekBetabitDigital PlaygroundFuture NL, TU Delft en Lyceum Kralingen. Zij hebben elk een mooi aanbod voor basisscholen in Rotterdam om aan de slag te gaan met IT-onderwijs. Deze variëren van eenmalige lessen, geheel verzorgd op locatie, tot langdurige lesprogramma’s die de leerkracht zelf in de klas kan geven. Voor elke portemonnee is er aanbod beschikbaar. Op 15 mei ontmoet je deze partners en kun je met hen in gesprek om te kijken wat bij jouw school past en hoe je een vliegende start kunt maken.

 

Lezing ‘Het belang van IT-onderwijs op de basisschool’

Felienne Hermans is toonaangevend op het gebied van programmeeronderwijs in Nederland, in het bijzonder voor primair onderwijs. En ze is op een missie. Ze zet zich in voor programmeren voor iedereen. Ze is als universitair hoofddocent verbonden de Universiteit van Leiden en leidt daar de onderzoeksgroep PERL die onderzoek doet naar programmeeronderwijs. In deze lezing legt ze uit waarom het zo belangrijk is vroeg met programmeerlessen te beginnen, deelt ze de hobbels die ze is tegen gekomen (en hoe ze daarmee om ging), en neemt ze ons mee in de eerste learnings uit haar onderzoek en haar ervaringen als wekelijkse programmeerjuf op zaterdagmiddag. 

 

Panelgesprek

Tijdens het panelgesprek staan de vragen uit de zaal centraal zodat we van elkaar kunnen leren, de drempels die we ervaren met elkaar kunnen bespreken en zodat we elkaar naar het juiste adres kunnen doorverwijzen. Schrijf je vragen dus vooral op en neem ze mee naar het panelgesprek!

Onder andere Felienne Hermans (Hoofddocent Universiteit Leiden), Teije Terhorst (Gemeente Rotterdam), Matthijs Jaspers (Programmamanager IT Campus Rotterdam) en leerlingen groep 7/8 nemen plaats in het panel. 

 

Aanmelden

Op deze website kunnen jij en je collega’s zich gratis aanmelden voor de bijeenkomst Rotterdam Digivaardig, welke plaatsvindt op IT Campus Rotterdam, Scheepsbouwweg 11. Wij hopen jou en je collega’s van harte te mogen ontvangen op woensdagmiddag 15 mei!

 

Deel deze bijeenkomst

Stuur deze bijeenkomst ook vooral door aan je collega's, binnen en buiten je eigen school. Deze middag is speciaal voor alle Rotterdamse basisscholen georganiseerd. Als je de bijeenkomst deelt op sociale kanalen, gebruik dan #Rotterdam #Digivaardig

 

Over IT Campus Rotterdam

In Rotterdam constateren bedrijfsleven, onderwijs en overheid dat er een kwalitatieve en kwantitatieve mismatch is op de IT-arbeidsmarkt. IT Campus Rotterdam is een gezamenlijk initiatief, van onder andere de PO- en VO-besturen, Hogeschool Rotterdam, Techniek College Rotterdam, Albeda en Zadkine, voor meer en beter IT-talent voor Rotterdam. De campus onderneemt diverse initiatieven met haar partners om deze doelstelling te verwezenlijken. Voor meer informatie kijk op www.itcampus.nl.  

 

Contact

Indien je vragen hebt kun je contact opnemen met de projectleider Rotterdam Digivaardig, Daphne Swart, via telefoonnummer 06 4610 4311 of per e-mail via daphne.swart@itcampus.nl.

Voor vragen over IT Campus Rotterdam kun je contact opnemen met Matthijs Jaspers, programmamanager via matthijs.jaspers@itcampus.nl of 06 5206 5761