Sprekers

ANNEMARIE VAN DOORN

Annemarie klein.png

Annemarie is sinds februari 2014 directeur van de Dutch Green Building Council.
Ze werkte jaren bij de ABN AMRO-bank, onder andere op de afdeling Corporate Sustainable Development. Daarna was zij initiator en directeur van de Green Business Club Nederland. Van Doorn stond in 2008 aan de wieg van de Dutch Green Building Council waar ze als bestuurslid verantwoordelijk was voor positionering. Zo nam ze samen met medebestuurslid Anke van Hal het initiatief voor de Dutch Green Building Week. Van Doorn is afgestudeerd als psycholoog.
Annemarie wil het begrip duurzaam bouwen nieuw leven inblazen. Dat gaat nu te veel over geld en energiebesparing. Maar het gaat over veel meer. Over gezondheid, je prettig voelen in een gebouw, over comfort, licht, luchtkwaliteit en dat allemaal in een groene omgeving. "Wij moeten steeds weer laten zien wat de waarde is van duurzaamheid. Ik voel me uitgedaagd om samen met de participanten van de DGBC en het team de noodzaak van verduurzaming nog duidelijker te maken. Daarbij zullen we de komende tijd de focus leggen op thema’s als gezondheid en comfort.” aldus Annemarie.

HANS JOOSTEN

Hans klein.png

Hans Joosten is directeur Nieuwe Tijden en partner GebouwVoorJou.
Als afgestudeerd bedrijfseconoom heeft Hans zich vanaf de jaren ‘90 gericht op veranderende organisaties. Door een strategische analyse te koppelen aan uitvoerbaarheid is hij in staat geweest om diverse technische bedrijven de transitie te laten maken naar de toepassing voor hun eindgebruikers als startpunt. Dit nieuwe marktbeeld vraagt vervolgens om verandering waarbij voornamelijk mensen van hun plaats af moeten komen, te gaan co-creëren. Na deze cultuur’shift’ volgen automatisch de veranderingen aan de overige bouwstenen binnen een organisatie. Door advies te verbinden met de praktische uitvoering ervan heeft deze aanpak vaak snel geleid tot resultaat. Hans is vanaf 2013 actief met GebouwVoorJou, een initiatief binnen het marktvenster vastgoed en de wereld van de bouw, waar het zou moeten draaien om co-creatie en klantwaarde.

PIETER ZWART

Pieter klein.png

Pieter Zwart is adjunct-directeur Structured Real Estate Finance bij FGH Bank.
Pieter studeerde bedrijfskunde aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in de periode dat hij beroepsmilitair was. Later deed hij nog een Master in Business Administration en een Master in Logistiek. Pieter is zijn bancaire loopbaan gestart als (concern)managementtrainee bij ABN Bank. Na een aantal jaren relationshipmanager te zijn geweest voor large corporates in de Nordic countries, is hij overgestapt naar Rabobank. Daar is Pieter bij Corporate Clients teamleader geweest van de sector Bouw & Logistiek. Inmiddels alweer 10 jaar in dienst bij FGH Bank.
Zijn team is gespecialiseerd in het structureren van ‘syndicated loans’ voor het financieren van de grotere vastgoedtransacties. Pieter is sinds 2 jaar ook coördinator Duurzaamheid bij FGH Bank. Hij vindt duurzaamheid van wezenlijk belang voor de samenleving.

GUUS BERKHOUT

Guus klein.png

Guus Berkhout is fondsmanager van Triodos Vastgoedfonds en is sinds de oprichting ervan betrokken bij het fonds. Voordat hij voor Triodos Vastgoedfonds ging werken heeft Guus gewerkt als teammanager Triodos Groenfonds, als investment manager Triodos Venture Capital Fonds en als accountmanager corporate banking bij Triodos Bank.
Hij is zijn loopbaan begonnen bij ING en heeft gekozen voor Triodos Bank om duurzaamheid in de financiële wereld vorm te geven. De vastgoedsector biedt daartoe uitgelezen mogelijkheden. Guus Berkhout heeft een MBA gedaan aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft verschillende artikelen geschreven over het financieren en waarderen van duurzaam vastgoed. Hij geeft regelmatig lezingen en treedt op als gastdocent, onder andere aan de Amsterdam School of Real Estate.

ARASH AAZAMI

Arash klein.png

Arash Aazami is oprichter van BAS Nederland.
Arash (1977) groeide op in Afrika en Europa. Hij studeerde jazz aan het conservatorium en was daarna enkele jaren actief als professioneel muzikant in Europa en Amerika.
In 1999 startte Arash een succesvol internetbedrijf. Vervolgens werkte hij tussen 2001 en 2006 als interim changemanager voor diverse bedrijven. Sinds 2006 is Arash werkzaam in de energiesector. Tot 2010 leidde hij MKB Energie. In 2010 richtte Arash BAS op, het eerste energiebedrijf dat volledig gericht is op het versnellen van de energietransitie."
BAS maakt mensen onafhankelijk van energiebronnen die niet duurzaam zijn, helpt iedereen energieonafhankelijk te worden. Het product van BAS is de Weg naar Nul: in drie fases eigenaar van de eigen duurzame energievoorziening: besparen, opwekken en participeren. Arash wordt gezien als energie-expert en is veelgevraagd (keynote)spreker en adviseur in binnen- en buitenland voor beleidsmakers, academici en energieprofessionals.

ERIK RICHTERS

Erik klein.png

Erik (1978) heeft als achtergrond bouwkunde en projectmanagement gestudeerd.
Is vanaf 2006 zelfstandig ondernemer en sinds 2010 samen met Paul Scholten eigenaar van SOM= (huisvestingsadviseurs en projectmanagement) en Anno 1863 , dit betreft een oude Textielfabriek uit 1863 waar tevens het kantoor van SOM=, is gehuisvest en de overige vierkante meters (3.500) duurzaam worden herontwikkeld voor de verhuur.
Vanuit SOM= houd Erik zich bezig met diverse huisvestingsvraagstukken waaronder, nieuwbouw, verbouw, industrieelerfgoed en leegstaand vastgoed. De nieuwste ontwikkeling binnen SOM=, is onlangs met een student van de Saxion Hogeschool Enschede afgerond en betreft een nieuwe dienst van SOM = “de leegstandsmeter” een dienst waarmee binnen één dag de kansen van leegstaand vastgoed in beeld gebracht kunnen worden.
SOM= bedenkt en denkt mee in huisvestingvraagstukken vanuit het perspectief van de gebruiker en eigenaar van het object.

THOMAS HEYE

Thomas klein.png

Thomas is kwaliteitsmedewerker duurzaamheid bij Boele & van Eesteren.
Na zijn traineeship bij Boele & van Eesteren werd hij eerst werkvoorbereider. Tot hij op het project TNT Green Office in Hoofddorp aan het werk ging. Vanaf dat moment, 2009, is hij alleen nog maar met duurzaamheid bezig geweest. Hij heeft op projectbasis ervaring met LEED en BREEAM-NL opgedaan. Thomas begeleidt diverse projecten in de uitvoering wat betreft hun duurzame ambities. Verder is hij op bedrijfsbasis bezig met duurzaamheid; ISO 14001, FSC en de CO2-prestatieladder behoren ook tot zijn pakket.

MICHAEL VAN HULST

Michael klein.png

Michael van Hulst is manager Strategie & Innovatie Vastgoed bij Eneco.
Michael heeft een energietechnische achtergrond en rondde zijn MBA af met specialisatie op het gebied van commerciële strategie en businessmodellen. Hij is reeds 10 jaar werkzaam bij Eneco en richt zich op de vertaling van de corporate strategie naar business modellen voor de vastgoedsector. Hierbij staat de aandacht voor de eindgebruiker centraal, maar geldt de samenwerking tussen verschillende stakeholders als succesfactor. Door zijn jarenlange ervaring in de vastgoed- en energiebranche heeft Michael een duidelijk beeld over beide sectoren.

Uw dagvoorzitter

FLIP VERWAAIJEN

Flip.jpg

Consultant met een “significant experience” in Corporate Real Estate Management. Was voorheen managing director TNT/ PostNL Real Estate.
Boardroom dynamics en alle vormen van het Nieuwe Werken zijn zeer bekend terrein. Specialisaties op terrein van project-, people- en stakeholdermanagement.
Is naast vz RvC van een wooncorporatie ook RvA bij meerdere bedrijven in de vastgoedketen. Daarnaast lid van diverse besturen in de bouw- en vastgoedbranche.
Vernieuwing en verduurzaming van de bouw- en vastgoedketen hebben zijn grote aandacht.

symposiumregistratie
 symposiumregistratie