aanmelder.nl, eenvoudig evenementen organiseren

Energie in beweging met Permanente Magneten

Energie in beweging met Permanente Magneten Ontmoet de theorie en praktijk

Locatie: Bakker Magnetics, Science Park Eindhoven 5502, 5692 EL in Son

Tijd: vanaf 13.00 uur (incl. lunch)

Datum: 6 oktober 2011

De laatste jaren neemt de toepassing van permanente magneten een enorme vlucht. Permanente magneten kom je tegen in grote installaties zoals windturbines en elektrische auto’s maar je vindt ze ook in kleine apparaten zoals de harddisk, dvd-speler en nog veel meer.

De hoge energiedichtheid van moderne PM-materialen in combinatie met de flexibiliteit van elektronische besturingen en omvormers opent ongekende mogelijkheden voor ontwerpers en toepassers. Kennisinstellingen en industrie hebben elk in hun eigen omgeving aan de recente ontwikkelingen bijgedragen. Drie ervaren sprekers gaan ons hier deze middag vanuit verschillende gezichtspunten over bijpraten.

Nieuw in onze reeks van matchmaking bijeenkomsten zijn de speeddates. Na de presentaties krijgen de deelnemers de gelegenheid om één op één in contact te komen met de sprekers en gastheren.

We zijn te gast bij Bakker Magnetics, dat ons ook een kijkje zal gunnen in de keuken van haar Permanent Magneet producten. De lunch wordt aangeboden door Bakker Magnetics en STX Windpower.

Uw sprekers deze dag:

De techniek
Henk Polinder doceert elektrisch machines aan de TU Delft en heeft voor verschillende toepassingen permanent magneet machines ontworpen. Henk praat ons vandaag bij over de stand van de techniek.

Conversie toegepast
Martin Binnendijk is hoofd Ontwikkeling bij Eaton Holec en zal uit de doeken doen hoe Eaton permanente magneten toepast in middenspanningsschakelaars.

Fixatie toegepast
Gertjan de Vilder van STX Windpower bespreekt de kansen en uitdagingen van permanent magneet generatoren in grote windturbines.

De bijeenkomst ‘Energie in beweging met Permanente Magneten’ wordt gehouden op 6 oktober bij Bakker Magnetics in Son. De deelname is gratis en uitsluitend voor participanten van Dutch Power en deelnemende bedrijven in EMVT. Deelname is beperkt tot 50 personen.

event managementsoftware
 event managementsoftware