Inspiratiesessies

Tijdens het Duurzaamheidscongres worden zes Inspiratiesessies georganiseerd in twee ronden van drie sessies.

Getijdencentrale (volgeboekt)

Een sessie over de getijdencentrale die gerealiseerd wordt in de Brouwersdam. Door Ben Spiering, projectmanager Getijdencentrale van Rijkswaterstaat. Stroomvoorziening met gebruik making van het getij. Hiermee wordt ook het getij in de Grevelingen teruggebracht met alle gunstige ecologische gevolgen van dien.

Greenpoint en Hyundai

Waterstof als brandstof. 100% duurzaam. Totaalconcept voor C02 neutrale complexen op logistieke knooppunten, gekoppeld aan duurzame tankstations met alternatieve brandstoffen. Door Tonnie van Peperstraten, ondernemer en initiator van Greenpoint. Met medewerking van Hyundai.

Sunstroom

We hebben energie nodig en hoe komen we er aan, het nut van zonne energie in grote projecten, hoe worden deze projecten ontwikkeld? Wat is de ervaring van Sunstroom en hoe heeft het bedrijf over de jaren het vertrouwen gekregen van Investeerders. De vele projecten waar Sunstroom aan werkt en aan gewerkt heeft in binnen en buitenland. Hoe kunnen we de lokale bevolking en bedrijven bij de ontwikkeling en de bouw van de projecten betrekken. Over deze onderwerpen en hoe we succesvol zonne energie projecten kunnen ontwikkelen en bouwen praat Reinout Das van Sunstroom Engineering.

Smart Innovation (volgeboekt)

Innovatie is geen doel op zich. Het moet ergens toe leiden. Deze sessie wordt verzorgd door Jorg van Heesbeen van Eneco. Jorg is binnen Eneco verantwoordelijk voor innovatie, met name op het gebied van mobiliteit. Zie ook de door hem ontwikkelde SlimLaden app. Een sessie met inspiratie, innovatie en ondernemerschap en het samen versnellen van innovaties. 

Biobased bouwen (Greenhuus)

Duurzaam ontwerpen en duurzaam bouwen liggen veel meer binnen handbereik dan velen denken. In deze sessie geeft Kees van Wuyckhuyse (architect en bedenker van Greenhuus) een inkijk in het doordachte concept. Binnenkort te zien op de Kabbelaarsbank. Met hennep als een van de bouwmaterialen.

Energieke regio

Een sessie over het samenbrengen van lokale partijen om samen duurzaam te ondernemen. Door Krijn Ratsma, duurzaam architect en voorzitter van Stichting Energieke Regio. Verduurzaming van bestaande bouw: wat levert het op, hoe pak je dat aan, wie heb je daar voor nodig, doe je het individueel of collectief? Dit succesvolle op Goeree-Overflakkee ontwikkelde project wordt nu samen met duurzame partners over heel Nederland uitgerold.

Op het aanmeldformulier kunt u aangeven per ronde welke sessie uw voorkeur heeft. Indeling bij de sessies is onder voorbehoud van deelnemersaantallen.

event deelnemersregistratie
 event deelnemersregistratie