Clinics

Naast het inhoudelijke programma van de verschillende onderzoekslijnen, kun je ook clinics volgen. Een clinic is een korte workshop om een vaardigheid aan te leren.

Kenniscentrum RDM biedt graag de volgende clinics aan:

 

Effectief Googlen 10.30 - 11.30 uur 

Leer met een aantal tips efficiënter vinden wat je zoekt op internet.

Clinic door: Mediatheek Hogeschool Rotterdam

 

Zakelijk flirten 11.30 - 12.30 uur 

Zakelijk flirten is een sociale vaardigheid die zich volledig richt op de verbindende communicatie. Het is een manier van positieve aandacht geven aan de mensen in je omgeving. Het creëert een hoop positieve energie. En het effect daarvan? Betrokken mensen, meer kwaliteit in je contact, duurzame relaties en minder misverstanden. Tijdens deze korte clinic krijg je luchtige oefeningen waardoor je ziet wat werkt in contact maken, wat niet, hoe je overkomt, wat er goed gaat en wat niet [© The Flirt Company].

Aansluitend is de netwerklunch, dus dé kans om je geleerde vaardigheden meteen in de praktijk te testen!

Clinic door: Esther Popelier van The Flirt Company

 

3d printing 14.00 - 15.00 uur

Een eerste kennismaking met 3d printen! In deze clinic krijg je uitleg over de werking van software en printer. Bekijk hoe een 3d ontwerp omgezet wordt in een printbestand om vervolgens uitgeprint te kunnen worden.

Clinic door: RDM Makerspace

 

Visual notetaking 16.00 - 17.00 uur

Een beeld zegt meer dan duizend woorden luidt het spreekwoord, maar begin je ook te zweten als je een pen in handen krijgt om in beeld uit te leggen wat je nu eigenlijk bedoelt? In deze workshop gaan we met praktische tips aan de slag om je krabbels en notities net dat beetje extra mee te geven!

Clinic door: ontwerper Martijn Zwart