Workshops

Hier vind je meer informatie over de sprekers en de workshops van Entrepreneurshipday:

Opening

  • Paul Doop, Vicevoorzitter College van Bestuur UvA en HvA

Kick-Off

  • Hans Brouwer, oprichter van internationaal vermaarde reclamemuziekmaker MassiveMusic

Workshop ronde 1

  • Allemaal Ondernemers: Arko van Brakel
  • Inspiratie: Oscar Kneppers
  • Van idee tot BV: Maxwell Group
  • Ondernemen voor een beter wereld: Wouter Durville

Workshop ronde 2

  • Van idee tot BV: Ralph van Hessen
  • Ondernemen voor een betere wereld: Tjaart Theron
  • Allemaal ondernemers: Eelco Smit en Femmy Wolthuis
  • Inspiratie: Charlotte Labee / Bas Welling

Hans Brouwer

Als iemand een avondje tv kijkt, komen wij heel vaak voorbij, alleen dat weet niemand.” Aldus Hans Brouwer, de sympathieke oprichter/directeur van de succesvolle reclamemuziekmaker MassiveMusic in Amsterdam, met vestigingen in New York, Los Angeles, Shanghai en binnenkort ook in Londen. Hij won in Hotel Krasnapolsky de onderscheiding de Amsterdam Business Award 2011, de nominaties gingen naar ID&T en IQ Creative. De jury noemde Brouwer “binnen de creatieve industrie een ware ambassadeur voor Amsterdam.” Hij haalde menig belangrijk bedrijf in deze sector naar de stad en richtte de Club van 12 op, topambassadeurs uit de Amsterdamse creatieve sector, aldus de zeskoppige jury verder. Brouwer is zelf overigens een begenadigd musicus, naast bedrijfsleider in de (voor reclame)muziek.

Twitter: @massivehans
Hans

Arko van Brakel

Arko van Brakel (1968) is één van de oprichters van Euronet Internet, de eerste commerciële internetprovider van Nederland. Hij startte het bedrijf in 1993 samen met Simon Cavendish. Euronet internet was het eerste bedrijf ter wereld dat internet in een doos deed en in computerwinkels te koop aanbood. In 1998 werd het bedrijf verkocht aan France Telecom en de activiteiten gingen later op in Wanadoo.
Van Brakel is "serial entrepreneur": hij startte BvB reclame, EuroNet, REvents (doorstart van NetEvents), PuntEdu dat later opging in The Mediator Group en Nieuwe Helden. Deze bedrijven kenden succes, maar mislukte startups waren er ook: Jamby en Databarn. Nieuwe Helden is zijn nieuwe bedrijf en tevens de titel van zijn boek, over de nieuwe economie, dat hij samen met Marcella Bremer schreef.
In januari 2009 is het tweede boek van Van Brakel uitgekomen met de titel "Iedereen Ondernemer", waarover hij ook in de workshop vertelt. Zijn stelling is dat of je een eigen bedrijf hebt of niet, onze wereld vraagt om ondernemende mensen in alle functies en op alle niveaus.

Twitter: @arkovb
arko

Oscar Kneppers

Oscar Kneppers is de bekendste internet uitgever van Nederland. Kneppers is een serial entrepreneur met een enorme ervaring in uitgeven en nieuwe technologie. Hij richtte verschillende tijdschriften en websites op, allen gericht op nieuwe media en technologie. Oscar begon in 1994 voor IDG het eerste Nederlandse Internettijdschrijft Net Magazine en lanceerde in 1995 Webwereld, een succesvolle site voor ICT nieuws. In 1998 begon hij voor zichzelf en startte Emerce, een tijdschrift over business, marketing en technologie. In 2005 lanceerde Kneppers Bright, een cross-media titel over Tech, Style & Design. In navolging daarvan werden BrightLive en Bright.TV opgericht. In 2007 won Kneppers de titel ‘Meest Innovatieve Uitgever. Naast Bright is Oscar een van de oprichters van Sync, een online magazine over innovatie, wetenschap, ondernemen en technologie. Op dit moment zet hij Rockstart op, een internationaal merk voor startups dat in 2012 aftrapt met een film. In de workshop vertelt Oscar Kneppers zijn ondernemersverhaal.

Twitter: @oscarkneppers, @rockstartdotcom
oscar

Maxwellgroup

Maxwell Group verzorgt een workshop om startende ondernemers een helder inzicht te geven in het traject ‘van idee tot bv’. Welke stappen zijn allemaal nodig om een succesvol bedrijf te creëren? O.a. zal er worden in gegaan op het kiezen van een marketingmodel en een verdienmodel. Ons doel is om de deelnemers van deze seminar beter voor te bereiden op de het starten van een eigen bedrijf.
De workshop zal gegeven worden door drs. Bernd W. Mintjes van de Maxwell Group. Maxwell Group begeleidt en investeert in innovatie startende ondernemers. Drs. Bernd W. Mintjes heeft een jarenlange ervaring met het investeren in startende ondernemers. Aan de hand van voorbeelden uit eigen ervaring worden succes en failures verteld die elke starter van pas kunnen komen!

Wouter Durville

ONEforONE is opgericht door Wouter Durville (1980). Na afronding van zijn Liberal Arts Bachelor aan het University College Utrecht en de Master European Studies aan Cambridge University werkte hij als manager bij onder andere Heineken en Bain & Company. In 2005 richtte hij Nederland Cares op, een vrijwilligersorganisatie voor young professionals met vestigingen in 5 steden en duizenden aangesloten vrijwilligers. Ook heeft hij ONEforOne opgezet. ONEforONE is een nieuwe consumentenbeweging voor rechtstreekse hulp in ontwikkelingslanden. De bijdrage die gekoppeld is aan de aankoop van het product gaat één op één naar sociale ondernemingen in ontwikkelingslanden. Met andere woorden: als je een product van ONEforONE koopt, help je iemand in een ontwikkelingsland aan hetzelfde soort product. Daar kun je een enorm verschil mee maken. Zo zorgt de aankoop van een waterfles er bijvoorbeeld voor dat iemand een leven lang schoon drinkwater krijgt. ONEforONE werkt samen met gerenommeerde organisaties als Greenchoice, PumpAid en ToughStuff. In de workshop gaat Wouter in op het principe van ondernemen voor een betere wereld en laat hij zien dat geld verdienen en een goed doel nastreven elkaar niet in de weg hoeven zitten.

Twitter: @ONEforONENL
wouter

Ralph van Hessen

Ralph van Hessen startte decennia geleden met zijn vriend Ton Winkelman, het eerste PR Marketing bureau van Nederland. Hij bekleedde ook CEO van het wereldcongres van de IT 2010, waarvoor hij de prijs van beste event in Europa in ontvangst nam. Zijn bedrijf is ook gekozen tot beste werkgever in Europa en beste communicatiebedrijf van Benelux. Onlangs kreeg het bedrijf ook de prestieuze Gouden Giraffe Award. De prijs voor het meest effectieve event. Dat was de Big Improvement Day. In dat kader trok hij drie dagen met één van de grootste ondernemers ter wereld op: Sir Richard Branson. Ralph van Hessen is inspirator, communicator, netwerker en initiatiefnemer. Hij heeft talloze projecten en opgezet en helpt en inspireert startende ondernemers. In zijn workshop zal hij ingaan op de facetten die komen kijken bij het opzetten van een bedrijf/idee. Als klap op de vuurpijl zal hij vertellen over zijn mission impossible: het opzetten van het wereld congres van de IT.
ralph

Tjaart Theron

Tijdens de workshop maak je kennis met het unieke Socionext-model. Hierin versterken studenten hun vaardigheden op het gebied van social marketing, networking, presentatietraining en cross-culturele communicatie. Dit alles met intensief begeleiding door ervaren coaches en gebruik van social media. Zo brengen de studenten sociale verantwoordelijkheid in de praktijk en versterken tegelijkertijd hun cv. Tijdens de workshop vindt een skype video linkup met studenten in Zuid Afrika plaats en vertellen studenten over hun ervaring met het programma.
De workshop wordt gegeven door Tjaart Theron, oprichter van Socionext.
Socionext is een snel groeiend, door jongeren gedreven netwerk. Socionext genereert studiebeurzen voor veelbelovende studenten in Afrika die op deze manier in het hoger onderwijs hun talent kunnen ontwikkelen.
tjaart

E-scan (ondernemerstest)

Doel van de workshop is om je inzicht te geven in wat voor type ondernemer jij bent. Wat maakt iemand tot een succesvol ondernemer en in hoeverre beschik jij over die kwaliteiten? En hoe kun jij dit verder ontwikkelen?
Je maakt voorafgaand aan de workshop thuis de online E-scan Ondernemerstest, een wetenschappelijk onderbouwde test waarbij je inzicht krijgt in jouw ondernemerskwaliteiten. De testuitslag vormt de basis voor de workshop.

De workshop wordt gegeven door Eelco Smit en Femmy Wolthuis.
Eelco Smit werkt als Life & Business Coach en heeft inmiddels honderden mensen gecoacht. Hij is gecertificeerd NLP Practitioner en lid van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Tevens is hij schrijver van het boek: “De regels van het spelletje – Persoonlijke ontwikkeling voor mensen met lef“. Naast zijn ondernemerschap heeft hij onder andere gewerkt als fusie & overnameadviseur bij KPMG Corporate Finance en als commodity broker in Londen.
eelco
Femmy Wolthuis werkt als loopbaancoach aan de Universiteit van Amsterdam en heeft ruim 2500 studenten begeleid bij studiekeuze- en loopbaanvragen door middel van individuele begeleiding en trainingen. Het is haar passie mensen te laten ontdekken wat hun talenten zijn en hoe zij dit kunnen inzetten op het gebied van werk en ondernemerschap.
femmy

Charlotte Labee

Charlotte Labee omschrijft haar manier van ondernemen met twee woorden: passie en enthousiasme! Ze is zelfstandig ondernemer en werkt in het veld van mode, PR en communicatie. Ze heeft jarenlang ervaring de modewereld, zowel als model als achter de schermen. In het jaar 2008 won ze de Miss Universe Nederland verkiezing. Door deze verkiezing heeft ze een internationaal netwerk opgebouwd en heeft ze deelgenomen aan shows en congressen op alle continenten. Naast het modellenwerk wat ze vanaf haar dertiende heeft gedaan, is ze twee jaar televisiepresentratrice geweest bij Omroep Brabant. Naast haar televisiewerk presenteert Charlotte Labee ook in bedrijven, op evenementen en speciale gelegenheden. Ze verzorgt voor verschillende organisaties de PR, ze geeft style- en fashion adviezen en adviseert ze aankomend talent in de modellenwereld en is ze hoofdredactrice van FYI, het magazine van Farouk Systems Europe. Naast al deze werkzaamheden is deze duizendpoot ook nog ambassadrice voor het The Hague Jazz Festival.

Twitter: @charlottelabee
charlotte

Bas Welling

Bas Welling (1983) is executive producer en mede-eigenaar van Wefilm. Na jarenlange ervaring in de productie van TV-commercials richt Wefilm zich op de ontwikkeling van spraakmakende online films, die viraal gaan. Het opdringen van commerciële boodschappen op een moment dat de consument daar niet op zit te wachten is steeds minder effectief en Wefilm speelt daarop in door films te maken die de doelgroep dusdanig aanspreekt dat het er zelf naar op zoek gaat en deelt met anderen.
YouTube-filmreeks “Max de Hacker” is met meer dan 25 miljoen views de meest bekeken viral van Nederland ooit. De Hyves-film Stanislav won dit jaar vele prijzen, waaronder 4 Leeuwen op het prestigieuze reclamefestival van Cannes en 2 Gouden Lampen bij de ADCN. Wefilm produceerde TV-commercials voor onder andere Albert Heijn, Holland Casino, Gamma, Univé en UPC. Bas won de Student Ondernemersprijs 2009 en hij was finalist bij de verkiezing voor Online Media Man van het jaar 2010.

Twitter: @baswelling
bas

evenementsoftware
 evenementsoftware