'Eén tegen eenzaamheid' diner

Eenzaamheid is een groot en verdrietig probleem in onze samenleving. Een probleem waar we niet van weg mogen kijken. Al was het maar omdat maar één iemand nodig is om de eenzaamheid van een ander te doorbreken. Zoals u weet wil ik me samen met u met hart en ziel inzetten om eenzaamheid, vooral onder ouderen, aan te pakken. Bedrijven en ondernemingen die met ouderen in contact komen zoals banken, telecombedrijven, supermarkten, zorg- en welzijnsinstellingen, wethouders, culturele instellingen, mediabedrijven, energiebedrijven, postbezorgers, horecabedrijven, installatiebedrijven, kappers, drogisten, vervoerders, religieuze instellingen kunnen vanuit hun eigen bedrijfsvoering, op een creatieve en innovatieve wijze meedenken over hoe zij eenzaamheid van hun klanten en gasten kunnen verminderen of doorbreken. Dit geldt zowel op landelijk niveau als op lokaal niveau.

Maar we boeken als gezamenlijke beweging pas echt succes als we  tot een gezamenlijke visie komen. En bereid zijn om over onze eigen grenzen heen te kijken en nieuwe verbindingen aangaan. Landelijk en lokaal kunnen we elkaar versterken. Net als vrijwilligers en professionals dat kunnen. En net als bedrijven en overheden dat kunnen.

Al deze partijen breng ik bij elkaar op woensdag 26 september, aan de vooravond van de week tegen eenzaamheid, in het diner 'Eén tegen eenzaamheid' en ik hoop dat u daar ook bij aanwezig zult zijn en uw commitment wilt geven. Mijn doel met dit diner is enerzijds  kennis te maken met wat een bedrijf, een gemeente, een maatschappelijke organisatie, een oudere zelf kan doen en wil doen om eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Anderzijds kunnen we geïnspireerd raken door enkele lokale voorbeelden waar deze partijen elkaar al gevonden hebben. En natuurlijk hoop ik dat we een concrete stap zetten in het commitment naar een (gezamenlijke) aanpak tegen eenzaamheid.

U dient zich via het online inschrijfformulier aan te melden. Dit kan tot 10 september 2018. Als u zelf verhinderd bent, kunt u ook iemand anders uit uw organisatie vragen. Mocht u met meer dan één persoon willen komen, dan verzoek ik u in verband met de capaciteit, contact op te nemen met het organisatieteam

Wij zien ernaar uit u te verwelkomen op 26 september!
 

Minister Hugo de Jonge

 

Mede namens het Programmateam 'Eén tegen eenzaamheid'Het programma en de locatiegegevens worden uiterlijk een week voor de bijeenkomst toegezonden naar de ingeschreven deelnemers.